woensdag 22 juni 2016

NIEUWE WIJKKRANT BEIJUM VANDAAG IN DE BUS (Niet bij Nee-Nee)


De nieuwe wijkkrant genaamd De Beijumer is er voor alle Beijumers. Vandaag wordt de jongste editie verspreidt. De krant wordt door de hele wijk bezorgd. Alhoewel, bij nader inzien toch niet, bij NEE-NEE-stickers op de brievenbus glijdt de krant niet naar binnen. 

En dat zijn er nogal wat. Ondergetekende helpt junior regelmatig met z'n krantenloop door een gedeelte van Beijum, hij bezorgt in een hele heerd.

Naar schatting komt ondergetekende tussen de 14 tot 16% NEE-NEE stickers tegen. Geen reclame en geen huis aan huis-bladen svp. Natte vingerwerk, een kleine duizend van de ruim zesduizend huishoudens in de wijk stelt geen prijs op een gratis krant (Gezinsbode, Groot Groningen, Regiokrant, Beijumer).

Op bovenstaande afbeelding zien we een relikwie uit een zeer recent verleden. Om de ondergaande voorganger van de Beijumer, de Beijumkrant, boven verzuip-water te houden werden stickers opgeplakt. Foto is onlangs in de Holmsterheerd gemaakt. Wel de Beijumkrant.  Tja.

Ondergetekende zit in de redactie van de Beijumer, en hij hoort alleen maar positieve geluiden over de nieuwste wijkkrant van Beijum :'Gelukkig, eindelijk weer een échte wijkkrant, geen propaganda- en zie ons eens goed doen en wordt lid van ons clubje-berichten meer. Beijum heeft weer een wijkkrant. Ga zo door.' 

Een mail richting de redactie van de Beijumer luidde (twee weken geleden):
 Ik heb met zó veel plezier De Beijumer zitten lezen, dat ik jullie dit graag even wil laten weten.
Een heel mooi breed nummer met verslagen, nieuws, vlierbloesem, gierzwaluwen, waterbeheer, sfeerfoto’s, dode vissen, nieuwe brug-plannen, radio-Beijum, aardbeving, meerkoeten en zelfs ook een beschouwend filosofisch artikel van Trijntje de Haan. Het kon niet op!
Bedankt en veel succes en plezier gewenst met komende uitgaven.

Mooi. Maar alleen maar complimenten krijgen werkt niet. Er moet ook gezeurd en gekankerd kunnen worden. Doe dit beter. Hou daar mee op. Commentaar en aanbevelingen zijn van harte welkom. 

Hoe het ook zij, het bestelbusje van Santibri brengt vandaag de nieuwste kranten bij de bezorgers thuis. Klaar om ze over pakweg 85% van Beijum te verspreiden. Zie foto links. Dit nadat het distributiedepot in de Hiddemaheerd een half jaar geleden deels de deuren sloot i.v.m. onderbetaling

Wat brengt de Beijumer deze keer? De laatste maand Expeditie. De kruidenrubriek van Saskia Nieboer. Han Borg loopt door de Jensemaheerd. Arjan de Rooij gaat de ene maand over de rooie, dit keer op aardig en lief. En verder......,lees het zelf...als het goed is komt de krant vandaag in de bus.

Een venster op de wijk Beijum. Dat behoort het doel van een wijkkrant te zijn.  Zonder zie ons eens goed doen....Oordeel zelf over de nieuwste uitgave van de BeijumerBeijumnieuws@ziggo.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoeveel beloning krijgen de jeugdige bezorgers van de Beijumer per heerd of huis, als je over onderbetaling schrijft? Ik hoorde dat de Beijumkrant vd BOB een tientje per heerd gaf. Wat biedt de Beijumer van Leander-uitgevers aan de kinderen?
Overigens, het lijkt mij fijner voor de bezorgers dat zij vanuit huis kunnen beginnen met bezorgen, en niet eerst moeten zeulen met pakken papier vanaf een centraal depot naar de bezorgheerd (met evt. noodzakelijke invouwstop op thuisadres).
Petje af voor de redacteur die ook nog 's meehelpt bezorgen met zijn kroost.

Anoniem zei

Wij krijgen de Beijumer al een tijdje niet meer(woon in de rensumaheerd), hoewel ik geen sticker op de deur heb en ook nooit gehad. Jammer, want ik lees hem graag.
Zou er een 'bezorgprobleem'zijn?