dinsdag 28 juni 2016

HET TREFPUNT KRIJGT EEN KEUKEN


Buiten staat een container en binnen is de informatiebalie half gesloopt. Er staat een kruiwagen bij om het puin dat vrijkomt naar buiten te kunnen vervoeren.

Zie afbeelding boven. Foto's zijn gistermiddag gemaakt.

Navraag leerde dat er een keuken in met multifunctioneel centrum aan de Beijumerweg wordt gebouwd. Bekostigd door de gemeente Groningen. Handig voor de jongeren die het Trefpunt bezoeken, ze kunnen er na de zomervakantie leren koken. Wat misschien niet iedere Beijumer weet, het Trefpunt heeft meer de status van jongerencentrum dan van buurtcentrum.

De blogger denkt even hardop door. Volgens het bericht dat op 13 juni werd gepubliceerd, waarin werd aangekondigd dat Innersdijk terugkomt, staat dat de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn in 2018 in het zogenaamde Derdengebouw zullen worden ondergebracht.

Een verbouwing, nieuwe keuken, in het Trefpunt houdt in dat dit centrum zijn positie in de wijk aan het verstevigen is. En dat de gemeente Groningen er geld voor over heeft om dit te realiseren. Wellicht gaat het vanuit het Trefpunt opererende Radio Beijum een keer een kok uitnodigen, of zal tijdens een of ander wijkfeestje gebruik van de keuken worden gemaakt.

De blogger weet dat Sociale Long een paar maand geleden het oog heeft laten vallen op een grote speelplek/ontmoetingsplek tussen het Trefpunt en de Boerderijum. En dat ze daar graag een keuken bij zouden willen hebben. Heeft het er mee te maken? Vanuit het Trefpunt: "Nee, dat staat hier helemaal los van."

Het Trefpunt kent een paar 'bewoners', clubs die gebruik maken van het gebouw, zoals de kinderopvang en scoutinggroep de Voerman.
Op bovenste en linker foto zien we links de ingang naar wat ooit AmbiĆ«nte was. Daar hoor je de laatste tijd weinig meer van. De blogger heeft begrepen dat deze soos voor Arubanen en Antillianen net als elke andere besloten groep in de wijk 'gewoon' een beroep kan doen op ruimte in een der buurtcentra in de wijk. Vergelijk het met paranormale vereniging Lotusheerd die elke maand een ruimte huurt in het Heerdenhoes. Mocht het anders liggen, dan houdt ondergetekende zich aanbevolen. Beijumnieuws@ziggo.nl

In elk geval is het zo dat het buurthuizen-landschap in Beijum er vanaf 2018 heel anders uit zal komen te zien,
Zie ook nog eens dit bericht uit 2014.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zal wel toeval zijn, maar scouting de Voerman achterin het Trefpunt krijgt deze zomer ook een nieuwe keuken. IKEA heeft de scouts uitgekozen als goed doel, en beloond hen met een gratis nieuwe keuken, ter vervanging van de "ouwe meuk" die er nu nog inzit.

Kees Huizenga zei

Wat gaat er gebeuren met de keuken in het voormalige MJD-pand/Wij Beijum-pand aan de Emingaheerd?

Kan deze keuken verplaatst worden?