dinsdag 21 juni 2016

WIT U NAAR DE ZEE? GA DAN VOOR RING OOST RECHTSAFHet is waarschijnlijk het vreemdste richtingaanwijsbordje in de wijde omtrek. Zal het een grap zijn? Of is het toch serieus bedoeld? Hoe rij je vanaf de stad Groningen naar zee?

Als je vanuit de Hornbach richting Ring Oost of Winsum wil rijden kom je het bordje tegen dat we op de foto zien. We zien de Groningerweg. Naar de zee, staat er op het bordje. Onvoorstelbaar. Behalve naar de ring of rechtdoor naar Winsum kun je hier ook rechtsaf richting de Eemshaven, zie het gele bord dat rechts van de weg staat.  Niet zichtbaar door het vele groen, maar links loopt het Boterdiep.

Is het de bedoeling dat mensen die de weg naar de zee gewezen willen hebben naar de Eemshaven worden gedirigeerd?  Het zal, want het rare bord en de richting naar de Eemshaven wijzen een en dezelfde kant op, naar rechts.

Maar dan weten we nog wel een bordje waar Naar de zee erop heen mag wijzen.
Rechtdoor gaat het zoals gezegd naar Adorp en Winsum. Voorbij genoemde plaatsen gaat het verder richting Lauwersoog. Juist, daar waar de Waddenzee ligt.

Update 14:25 uur, het bordje schijnt met een muzieknummer te maken te hebben en is dus niet serieus te nemen. . Lezer Mark berichtte dat hetzelfde bordje begin april bij de spoorwegovergang bij de Meeuwerderbaan stond.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het speciaal aangebracht voor diegenen die er meestal water naar toe dragen.