zaterdag 11 juni 2016

VIDEO EERSTE UUR SAMENLOOP GRONINGEN BEIJUM


 De kop is eraf voor SamenLoop voor Hoop Groningen-Beijum. En wat een geluk, het is droog, er is een aangename temperatuur en de stemming zit er goed in.

De vier afbeeldingen die we zien zijn opgestuurd door Beijumer Ronald Gramberg. Op bovenstaande foto is emotie te zien. Voorzitter Carla Veldhuis tegen 15.15 uur vanmiddag: "Ik sta hier met een brok in de keel."

Kanker. Wie heeft er niet mee te maken gehad in vrienden of familiekring?
Beijumer André:
Rot ziekte..Met een gebroken hart en tranen in mijn ogen ... kan ik eerlijk zeggen dit is veruit de meest moeilijke tijd ooit. Ik weet wat kanker en de behandeling kan doen met een lichaam en geest .. ik heb deze transformatie gezien. Ik vraag me soms af of de behandeling het waard is in de lange rit. Het lijkt meer kwaad dan goed te doen. Niets is pijnlijker dan toekijken hoe iemand aan het einde komt van zijn leven vanwege kanker. Je probeert te lachen en positief te blijven, maar na de chemo en bestraling weet je dat de persoon fysiek veranderdt en lijdt met dit verdriet. Ik weet dat velen van jullie geen zier geven om dit bericht omdat de kanker je niet heeft aangeraakt. Je weet niet wat het is om de strijd gestreden te hebben of een geliefde te hebben die een strijd tegen kanker moet aangaan.

Zie de video beneden. Een interview met Gijsbertsen en de jonge leukemie-overwinnaar Noar. Zie de Kanjers lopen. En wat een muzikant. Sfeervolle kraampjes....


Geen opmerkingen: