zondag 26 juni 2016

EVEN NAAR DE KARDINGERPLAS


Het was een prachtige zondagmiddag, een typische Hollandse zomerdag met mooie wolken in de lucht, af en toe leek het alsof het zou gaan regenen, maar steeds won de zon het uiteindelijk. 

Het is even plannen op een voetbalzondag als deze. Voor de buis zitten is mooi, leuk om het toernooi te volgen, al valt het niveau tot nu toe wat tegen. Maar dat terzijde.

Het is altijd een mooi fietstochtje vanuit Beijum naar de Kardingerplas. De blogger fietste tussen de Frouke- en Holmsterheerd over het Koerspad die kant op.

Even in de sloot kijken ter hoogte van de Froukemaheerd. Wat staat het groen mooi hoog, het heeft zo z'n voordelen als er niet wordt gemaaid. Zie foto links. Klik de foto groter, waar ligt de winkelwagen in de sloot? Tja.

Bij de Kardingerplas aangekomen zag ondergetekende een hondje driftig achter een bal aanlopen die steeds in de plas werd gezwiept. Het schijnt nooit te vervelen bij honden, ze lopen oeverloos en eindeloos achter een bal aan om die keer op keer hondstrouw terug te bezorgen bij het baasje.
Zie afbeelding boven, de bal werd onderschept en terug gezwommen. Wat zien we links op dezelfde foto? Dat je ook kunt vissen in de Kardingerplas. Eventueel met een plu tegen de zon of tegen de regen erbij.

Mogen honden eigenlijk wel in de Kardingerplas zwemmen? Er staat de blogger iets bij van niet.
In de verte liepen twee dames te paard door het water. Mag dat dan wel?
Honden zijn natuurlijk maar honden. En paarden zijn edele dieren.

De moraal van deze dag, liever een paard of een hond in het water dan een winkelkar. En Duitsland staat op het EK weer met 1-0 voor...


1 opmerking:

Ria zei

Als de blogger op de borden en paaltjes kijkt, die bij het strand aanwezig zijn, kan hij zien dat het voor paarden en honden verboden is in de zomerperiode. Nu heeft men er met dit weer niet zo heel veel last van, zou je zeggen, maar volgens mij heeft het ook iets te maken met de blauwalg, niet alleen overlast voor zonnende mensen met spelende kinderen.