zaterdag 18 juni 2016

KOMT IN 2017 EEN STADSCAMPING IN GROENE HART VAN BEIJUM?Het wordt gezellig in het Groene Hart van Beijum...
"Ik neem de uitdaging aan om binnen een maand 10 mensen uit de wijk te vinden om voor 2017 een stadscamping- achtig concept op te zetten. Maar dat kan ik alleen als 10 mensen zijn die dit met mij willen uitwerken en ontwikkelen. Laat maar zeggen de organisatie! Dat houdt in dat ze komende 3 maanden met mij aan de slag gaan (ca 3 uurtjes) 1 of 2 keer per maand! (afhankelijk van de vakantie en agenda) Daarna zijn er nog 9 maanden om dit uit te werken..... Zodat we het plan aan de wijk kunnen presenteren. Ik heb een super leuk concept in mijn hoofd waar, jong, oud, arm, rijk elkaar kunnen leren kennen tijdens een leuke activiteit."

Het relatieve succes van de vorig weekend gehouden SamenLoop voor Hoop in het natuurpark van Beijum smaakt naar meer. In elk geval inspireert het Rieko Klompstra van activiteitencentrum het Trefpunt om er op de een of andere manier een vervolg aan te geven.

Tijdens een pitch-avond van Sociale Long ving hij een enthousiaste voordracht op van iemand die pleitte om een stadscamping naar Beijum te halen.

Camping Beijum?
Rieko, vertel, wat is de bedoeling? "Ik ben op zoek naar tien mensen en als ik die heb wil ik dat plan gaan oppakken van de pitch die we hebben gehad (op een Sociale Long pitch-avond) en waar jij ook bij was..... zeg maar een klein wijk Samenloopje er bij, campingplaatsen beschikbaar stellen voor mensen die nooit op vakantie gaan....Dit gaat niet alleen over dromen maar gaat ook om geld ,de mensen die ik zoek moeten c.a. € 5000 euro bij elkaar halen voor infrastructuur op terrein, vergunningen, sanitair, etc...."

Hoe moeten we dat concreet voor ons zien? "Bijvoorbeeld, jij stelt een tent en spullen beschikbaar voor iemand die financieel niet op vakantie kan.... maar je mag er ook zelf staan... plekje 5x5 meter...... van vrijdag 18 tot zondag 18 uur...... loop op die dagen en je laten sponsoren voor elk rondje. Iedereen gaat lekker soep eten, muziek luisteren, rondjes lopen voor geld, er kan kunst en cultuur uit eigen wijk op het podium, er is plek voor kinderentertainment, eventueel een kerkdienst, er zal een muziekpodium komen...., noem het maar een combinatie van Stadscamping en SamenLoop."

De organisatie/denktank moet aan van alles denken.....
De SamenLoop voor Hoop heeft wat losgemaakt in de wijk. Mooi, die 15.000 euro voor het KWF (kankerbestrijding), van harte gegund. Maar via mini-SamenLoopjes in eigen wijk, in combinatie met een weekendje stadscamping, zijn er ook sociale doelen binnen eigen wijk te realiseren.
Het vorig weekend heeft aangetoond dat het prima te doen is om een (groot) evenement in het Groene Hart van de wijk te organiseren. Er is niks kapot gegaan, alles is opgeruimd, en Beijumers hebben genoten. Wat wil je nog meer? Geld binnenhalen, ook gelukt.
Ondertussen heeft Klompstra al acht van de tien mensen bij elkaar. "Ik ga niet alles zelf uitstippelen en bepalen, het wordt in eerste instantie een denktank waarvan uit gezamenlijk plannen en lijntjes uitgezet zullen worden."
Wordt ongetwijfeld vervolgd. En ook binnenkort, de (spullen van de) Wegwijsbus komen bij wijkevenementen goed te pas, Waar waren die toch de afgelopen jaren?

Zin om mee te denken over een stadscamping in Beijum? Mee doen? Beijumerfestivalcamping@gmail.com

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Rot toch op met je stadscamping midden in een woonwijk; je kunt hier al bijna niet meer ademhalen. Ga wieberen achter Noorddijk of bij Delfzijl.

emmy zei

Mee eens. Laten ze dat soort grapjes maar uithalen bij hun voor de deur.
Leuk om af en toe iets te organiseren maar een verdomde camping. Dat gaat toch een beetje te ver.

Hoeveel overlast gaat dat niet geven!!Anoniem zei

Overal heb je klagers en zeurpieten die mensen niet een weekendje plezier gunnen. Zijk toch op.

emmy zei

Ze mogen van mij plezier hebben maar niet voor mijn voordeur.
Maar laat je naam en adres achter dan kunnen ze misschien iets voor jouw voordeur organiseren.

Anoniem zei

Ga lekker bij stadspark een stadscamping maken maar niet in een woonwijk

Anoniem zei

Jammer emmy k woon midden in de atensheerd, daar komt geen camping, wel in de groene long. Spijt me voor je, koop oordopjes. Aan de andere bejaarde azijnpissers, het is maar een weekendje hoor. Al aan het protesteren tegen New Attraction?

Anoniem zei

Leuk, met alle lawaai die bij een camping hoort.

Voor een stadscamping is er in Kardinge vast wel ruimte. Maar niet midden in een woonwijk.

Anoniem zei

Laten we dan eens iets bij de atensheerd organiseren kijken wie dan de azijnpissers zijn hypocriet je woont er zelf niet maar wel anderen mensen bejaarde noemen

Anoniem zei

Liever niet en als je weer zolaat word geïnformeerd als met samenloop voor hoop
Kregen pas op de dag van opbouw brief in de bus beetje laat