dinsdag 21 juni 2016

UIT DE OUDE DOOS (291)


Veertig jaar geleden lag er in de meest noordoostelijk gedeelte van de stad Groningen nog louter boerenland. Maar daar kwam eind jaren zeventig verandering in. Er werd een nieuwe woonwijk gebouwd. Beijum was en is de naam.

Foto is begin jaren tachtig gemaakt. Waarschijnlijk werd er gebouwd aan de rand van wat nu de wijk is, de blogger zou niet weten of er op het achterste gedeelte van de foto, wat zwart en groen kleurt, ook nog woningen werden gebouwd.

Kijken we uit op wat we tegenwoordig het Kardingerpark noemen? Is dit Beijum Noord met uitzicht op een gedeelte van Zuidwolde? Of zien we de oostelijke kant van de wijk en ligt in de verte Noorddijk?
Als het de rand van Beijum is, dan kan het alleen maar noord, oost of zuid zijn, zoals bekend ligt aan de westkant de ringweg, dat kan hier (foto) niet zijn.

Wie het weet mag het zeggen..., Beijumnieuws@ziggo.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Begin jaren '80 woonde ik in Lewenborg, zeven hoog (Kombuisflat). Ik keek uit over een weiland, met in de verte een hoop geel zand en rode daken. Beijum: de wijk waar ik nu alweer vijftien jaar woon.

(rené)