donderdag 2 juni 2016

TERUG IN BEIJUM (na weekje Spanje)


Boven in de lucht.....
Wolken van boven bekeken...

De Beijumblogger verbleef afgelopen week zeven dagen in de buurt van Barcelona, Spanje. Even eruit, altijd prettig. Ook aangenaam, je hoeft niet perse in Beijum te zijn om een nieuws-blog over de grootste wijk van Groningen in de lucht te houden.

Er werden foto's gestuurd, tips gemaild, de columnisten leverden hun stukken op tijd in, de fotograaf uit de Wiershock- en Schooltuin en Atsje Beijumskap Straatsma, allemaal bleven ze trouw inzenden zodat alles door kon gaan.
Internet maakt de wereld klein. Wel is het zo dat er meer taalvouten dan normaal in berichten terecht kwamen, dit had te maken met een laptop met Spaans toetsenbord en geen spellingcontrole hebben.

Ruim twee uur lang tegen dit aankijken (vliegtuig)
Om richting Barcelona te vliegen is Bremen Airport te verkiezen boven Schiphol. Wat een rustige en relaxte vlieghaven. Bremen lijkt misschien ver, maar feit is dat dit Duitse vliegveld dichterbij Groningen ligt dan dat Schiphol dat doet.

Tot twee jaar geleden kon je nog ideaal vanaf het eigen vliegveld Eelde afreizen. Drie jaar geleden vertrok ondergetekende vanaf daar naar praktisch dezelfde locatie alwaar hij afgelopen week verbleef. Het zou mooi zijn als er meer Groningers vliegreisjes zouden willen maken, het zou de levensvatbaarheid van Eelde vergroten (milieuactivisten zullen het daar niet mee eens zijn, kerosine, maar bedenk dat er ook redelijk wat uitlaatgassen uit de auto komen voor het geval je die kant op wil rijden).

In verband met de minivakantie slaat de serie 'Aardbevingsschade (door gaswinning) in Beijum' een weekje over. Het kan zijn dat er de komende dagen iets minder frequent berichten op Beijumnieuws verschijnen.

Altijd leuk om weg te gaan. Maar het is nooit een straf om in Beijum terug te komen. Heerlijke wijk....

1 opmerking:

Gunther zei

Herzlichen Welkom!!!