maandag 20 juni 2016

MAANDAGOCHTEND (278)Ten tijde van de Marktplaats en Beijum voor Beijum, een Facebook-pagina waarop spullen uit de wijk te koop worden aangeboden, is het een verademing om af en toe op het spiksplinternieuwe blauwe advertentiebord bij de servicebalie van de AH te kijken.

Het bestaat nog, een gewone niet digitale advertentiebord. Zie afbeelding boven.  Links op tafel ligt een stapel uitgaan-kranten, daarboven, op het blauw, kunnen aankondigingen worden geplakt. De advertenties van vraag en aanbod moeten op speciale AH-kaartjes tussen de 'rails' worden geklemd.

Leve de eenvoud.

Dat geldt ook voor de situatie vlak naast het winkelcentrum, bij de plek waar in de maand april verhoogde bushaltes zijn geplaatst. Aan weerskanten van de busbaan is een driehoekje gekomen waarvan je zou denken dat er bloemetjes en plantjes in worden gepland om de zaak wat op te fleuren.
Je kunt er als gemeente ook niks planten, het onkruid groeit wel. Zie de driehoeken op de linker en rechter afbeelding, langzamerhand steekt het onkruid boven de klei uit.

Foto links, de ingang naar Winkelplein West. Foto rechts, de gymzaal en rechts zit de fietsenmaker. Wel aardig, zie nogmaals rechts, achter het digitale bord met bustijden hangt een bloembak aan een verderop staande paal in de lucht. Bloembakken zijn onlangs aan alle kanten rond het winkelcentrum opgehangen.

De nieuwe week is weer begonnen. Morgen is de langste dag van het jaar, daarna worden de dagen langzaamaan weer korter.
Dat klinkt dramatisch, maar bedenk dat we de hele zomer nog voor ons hebben.

Een prettige week toegewenst.

Geen opmerkingen: