maandag 27 juni 2016

SCOUTS VAN DE VOERMAN ACTIEF IN PLUKBOS KARDINGEEr werden veel golfballen gevonden...
Gisteren (zaterdag; JF) zijn de welpen van de Voerman hard aan de slag geweest in het plukbos aan de rand van Beijum. Al ruim een half jaar stond deze opkomst op het programma, maar hoe dit precies invulling zou gaan krijgen wist nog niemand. Uiteindelijk is in overleg met de mensen die het plukbos onderhouden en boswachter Reiner Hartog een plannetje gemaakt.

 Het gras was gemaaid maar nog niet weggehaald. Met behulp van speciale grasharken en spierballen natuurlijk, werd het gras op grote zeilen gelegd. Deze zeilen sleepten de welpen vervolgens naar een bepaald plek en daar hebben ze een grote bult gemaakt. Natuurlijk waren de aalbessen al rijp en hebben we heerlijk mogen plukken en snoepen.

Op den duur kwamen een paar welpen er achter dat er wel erg veel golfballen bij de sloot lagen. Het bleek dat deze afkomstig waren van het naastgelegen pitch and putt. Na een kleine speurtocht hebben de welpen maar liefst 15 golfballen gevonden! 'Akela jij moet ze maar inleveren en vragen of we er geld voor kunnen krijgen. Dan kunnen we dat op zomerkamp gebruiken!' was de boodschap'. Ik zal kijken wat ik kan doen..


Aan het einde hebben we nog een tijdje met de boswachter (die vroeger ook jaren bij scouting heeft gezeten) gepraat over de mogelijkheden o.g.v. een nieuw gebouw. Hij was het met ons eens dat we toch echt een 'eigen plekje' verdienen met veel groen, een beetje ruimte en vooral doorgroeimogelijkheden. Want bij scouting hoort plek te zijn voor iedereen.

Nou ja, dat laatste wordt hopelijk vervolgd.

Foto's + tekst: Sabine van der Kolk

Geen opmerkingen: