vrijdag 24 juni 2016

BEIJUM IS MOMENTEEL UITBUNDIG GROEN
U nadert een voorrangsweg. Normaal gesproken kunt u dat zien omdat er een voorrangsweg-bord staat. Maar in de groene wijk Beijum kan die tijdens deze zomerdagen verscholen staan achter een partij bladeren. Let u daarom op de haaientanden die op de weg zijn geschilderd.

Zomaar een gratis verkeerswaarschuwing van de Beijumblogger.

Hij maakte gisteravond bovenstaande foto, we zien een voor fietsers en automobilisten bijna 100% onzichtbaar verkeersbord. Hoek Wilkemaheerd met de wijkring, de Amkemaheerd (of was het nou Scheltemaheerd ipv de Wilkemaheerd?).
Is het niet een gemeentelijke plicht dat een verkeersbord zichtbaar moet zijn?

Afgelopen jaren zijn er regelmatig klachten geweest over slecht maaibeleid en groenonderhoud in de wijk. De blogger moet erkennen dat hij de verruiging van het straatbeeld wel mooi vindt, liever veel wildgroei en ongekamde en ongeknipte heerden dan keurig aangeharkte en gemaaide veldjes etc. Is een persoonlijks smaak.

Zie het elektriciteitskastje op de linker foto. Grens Froukema- en Wibenaheerd. Dit is toch veel leuker dan puur een saaie grijze kast? Wat een gezellig groen. Zijn het hennepplantjes? Nee, waarschijnlijk 'gewoon' onkruid.

Foto rechts is in de Nijensteinheerd gemaakt. We zien een doorgang met maar liefst vier schagen om snelle brommers af te laten remmen. Waren de schagen er niet geweest, dan had het overhangende groen wellicht voor een vertraging op dit pad kunnen zorgen.

Gezellig en leuk al dat uitbundige groen. Mooi zo laten. Een jaar geleden maakte ondergetekende een video over de groene huiskamer genaamd Plein Oost.....

4 opmerkingen:

Ria zei

De gemeente kan niet alle borden continue controleren, dus wanneer iemand ziet dat een bord niet zichtbaar is, kan hij/zij dit melden op internet, via de app Meldstad of bellen naar 14050.

Verder vind ik de verruiging wel een vooruitgang, met vrolijke madeliefjes en paardenbloemen in het veld. :-)

Anoniem zei

Heel leuk die verruiging maar als trottoirs veranderen in grasvelden gaat het niet helemaal goed naar mijn idee

michel zei

Op je fietstochtjes door Beijum naast je camera ook even een snoeischaar meenemen Johan. Met je 2 meter kun je toch haast overal bij?

Anoniem zei

Heeft Johan dan nog steeds geen snoei-app op zijn camera ???