zaterdag 4 juni 2016

WAT VERVELEND, GEWICHTSDISCRIMINATIE!


"Jij mag hier niet op liggen."

Het zijn zo van die momenten dat je je weggezet voelt. Gediscrimineerd. De lange tenen van de blogger begonnen te kriebelen, zou hij er juist wél op gaan liggen? In verzet komen? Het niet langer pikken?

Mevrouw Beijumnieuws kwam vanmiddag met twee nieuwe ligstoelen voor in de tuin aanzetten. Gekocht bij de bekende bouwmarkt aan de andere kant van het Boterdiep. Gewicht tot honderd kilo mag er veilig op plaats nemen. Deze mijnheer is honderd plus, en dus moet hij er vanaf blijven, hij mag op een rieten stoel gaan zitten of op het gras gaan liggen. Fraai is dat.
Ondergetekende zal er niet teveel over door emmeren, voor je het weet sta je bekend als klaagblanke, als variatie op het door sommigen gebezigde term klaagneger.

De gedachten gaan wel even uit naar de duizenden mede-slachtoffers van discriminatie, zoals de dikke vrouwen in Nederland die gisteren weggezet zijn door Giel Beelen. Arme vrouwen toch. Dom van Giel dat hij zijn vrijheid van meningsuiting zo misbruikt (terwijl hij zo eerlijk was...).

Wat wonen er toch veel slachtoffers in Nederland. Mensen met een gewicht van honderd plus die niet op een ligstoel mogen, dikke vrouwen die niet aantrekkelijk gevonden worden, mensen met een donkere huidskleur die zich identificeren met schertsfiguur Zwarte Piet, vijftigplussers die het zwaar hebben op de arbeidsmarkt.....Zielig allemaal.

Het gezeur der slachtoffers moet maar eens afgelopen zijn. Ondergetekende is twee meter lang, en hij zou geen vrouw willen die langer dan hem is. Wat onaantrekkelijk, een vrouw van twee meter vijf. Mag dat gezegd worden? Er zijn mannen die houden van voluptueuze dikke en rondborstige negerinnen. Mogen ze dat? Er zijn ook vrouwen die perse geen kale man wensen. Mag dat? De meerderheid der dames wil graag een man die lang is. Is onderzoek naar gedaan! Foei dames! De kleine mannetjes een beetje discrimineren en wegzetten!

De discussie rond Zwarte Piet, die zelfs in de zomermaanden doorzingt, is wellicht het symbool van infantilisering van de discriminatie-roeptoeters. Wat een lux en welvarend land wonen we toch in dat je je tijd aan dit soort kinderachtig geneuzel besteedt. Vindt ook deze zwarte man uit Beijum.

Zoals je anderen streng en vermanend kunt toespreken, zo kun je dat ook bij jezelf doen. Ophouden met zeuren Beijumblogger. Blaas een luchtbed op en ga daar met je zware lijf op liggen. Of ga minder bier drinken en lijnen tot je onder de honderd kilo uitkomt! Zeikerd. Nait soezen!

Update 19:57 uur. Het gaat van kwaad tot erger. Volgens de Telegraaf ben je een dikzak als je 100 kilo bent...

6 opmerkingen:

Han zei

Mag ik je de vlezige hand schudden, blogger????

Anoniem zei

Geniaal! Prachtig verwoord!

Ard zei

Als we alle zwarte Pieten
Piet Zwart gaan noemen ,
is dan dat probleem uit de lucht ?

Anoniem zei

Misschien nog iets vaker naar Dijkman Sport?
Of komt het van al dat paardenbloembier?
Heeft kruidendame Saskia geen afslankdrankje?

Anoniem zei

Vrouwen klagen dat ze dik zijn; mannen ZIJN het. Gelukkig beseft iedereen ongeacht geslacht, gerichtheid of ras dat Size Matters.

Anoniem zei

Mooi geschreven Johan!