dinsdag 14 juni 2016

KINDERJURY MET HIDDE KRUIMS WIJST WINNAAR AANKinderjury-lid Hidde Kruims moest de afgelopen dagen stijf z'n mond dichthouden. Het Senaatslid voor de provincie Groningen mocht met collegaatjes uit andere provincies bepalen welke kinderboek de hoofdprijs krijgt.
Vader Jort stuurde de foto's op. Hidde staat tweede van rechts op de voorgrond. Links achteraan staat de winnaar.
Vertel Jort, wie is het geworden?

Het winnende boek heet " De Gorgels " van Jochem Myer. Deze is unaniem in de leeftijdscategorie 6-9 als winnaar uit de bus gekomen. Hidde wist dit al enige tijd. Op de geheime vergadering in Amsterdam is dit bekend geworden. Hiervoor hebben de kinderen een " geheimhouding" getekend. En ik moet zeggen wat men ook probeerde in familie en vrienden kringen Hidde liet niet los woe de winnaar was tot gisteren. Hiermee komt een eind aan deze mooie bijzondere periode als senaatslid van de kinderjury voor Hidde. Het was een geweldige ervaring om mee te maken.

Hidde heeft het grote geheim, wie wordt de winnaar, zorgvuldig bewaard tot vandaag bij de uitreiking. Zelfs was hij even in een flits op het NOS journaal te zien. 


Voor het derde opeenvolgende jaar vond de uitreiking plaats tijdens de Kinderboekenparade. Op dit kinderboekenfestival, in en rondom het Kinderboekenmuseum in Den Haag ontmoetten kinderen hun favoriete schrijvers en tekenaars, konden zij de nieuwste e-books en literaire apps testen in het MediaLab en samen met kunstenaars hun eigen monsterpak maken. 

Hidde was er aanwezig namens de provincie Groningen. Hij heeft een geweldige dag gehad! De Prijzen van de Nederlandse Kinderjury werden uitgereikt aan Tosca Menten en Jochem Myjer. Janneke Schotveld en Jozua Douglas kregen elk een Pluim van de Senaat.


Via onderstaande links zijn twee filmpjes te zien. 

In de eerste geeft Hidde een klein interview samen met de kinderjury. 

En hier wordt de winnaar bekend gemaakt. 
Het gaat heel snel maar je ziet net dat Hidde Jochem de prijs overhandigt. 

Geen opmerkingen: