zaterdag 18 juni 2016

HIER KOMT EEN DUURZAAM AFHAALRESTAURANT


 "Er zullen producten worden verkocht waar iets mee is gebeurd of die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten. Denk bijvoorbeeld aan een tomaat die op de grond is gevallen, er is niks mis mee maar klanten laten die liggen omdat er een plekje opzit. Het kan mooi verwerkt worden tot iets verkoopbaar."

Afgelopen zaterdagavond liep de blogger eigenaresse A. Meins van de AH te Beijum tegen het lijf tijdens SamenLoop voor Hoop.

Terzijde, dankzij o.a. haar stond er een paginagrote aankondiging van het festijn in de laatste huis aan huis verspreide Regiokrant. Vreemd dat relatief veel Beijumers na de vele aankondigingen in verschillende media verkondigden dat ze niet wisten dat er een SLVH-happening in hun wijk plaats zou vinden (het had volgens redelijk wat mensen wel wat drukker mogen zijn).

Midden op het terrein: vertel Alice, ik wil het nu eindelijk wel eens weten, wat komt er nou in het voormalige pand van Toko tegenover Shoetime?
"Er komt een duurzaam afhaalrestaurant in."
Veel tijd om e.e.a. door te vragen was er niet. Duurzaam is goed voor het milieu, zover is de blogger wel ingevoerd. Het afhaalrestaurant zal milieuvriendelijk worden en er voor zorgen dat er weinig producten onnodig zullen worden weggegooid. Ondergetekende zal gaan informeren hoe het aanbod in de afhaalrestaurant eruit zal komen te zien en hoe bijna afgedankte producten zullen worden verwerkt tot aantrekkelijke en verkoopbare maaltijden.

Via vriend Google: Voedsel verspillen is zonde van je geld. Als je wilt zorgen dat je minder hoeft weg te gooien, kun je het meeste winst behalen bij zuivel, brood en groente. Als je met deze top 3 van productgroepen aan de slag gaat, voorkom je het verspillen van veel eten.

Uit onderzoek naar huishoudelijk afval blijkt dat consumenten deze 3 producten het meest weggooien. Daarbij werd tussen de inhoud van vuilcontainers gekeken naar hoeveel goed voedsel er in zat. Het blijkt dat dit in 2013 47 kg per persoon was. Voedingscentrum

2 opmerkingen:

Jan Fré Boven zei

Je schrijft over de Regiokrant. Die wordt volgens mij niet in heel Beijum huis aan huis bezorgd. De regiokrant van april en van mei heb ik niet gehad. Met een buurtgenote sprak ik over de Beijumer en de regiokrant. Niet gehad, zei ze; wel zien liggen in de bieb (en zo meegenomen naar huis).

Anoniem zei

Wij hebben stiekem de hand kunnen leggen op een exemplaar van de menukaart, waarvan we natuurlijk graag nu al wat geheimpjes verklappen :
* Gestoofde veldmuis overgoten met gesnipperde huiszwam in romige duivenshit. € 2,45
* Cocktailsalade van knapperig geroosterde papiervisjes en motmuggen. € 1,95
* Gebraden kelderrat geserveerd met een salade van kruisspin en mieren op een bed van plaatjeshoutzwam en gemarineerd in bruinrotschimmel. € 2,85
* Soufflé van pittig gekruide boktorwespen gegratineerd met een exquise tenenkaascrouton € 2,30