zondag 5 juni 2016

EEN ZOMERSE DAG AAN HET ZILVERMEER


Als het boven de 25 graden is moet contractueel het Voorzieningenpaviljoen aan het Zilvermeer open gaan. Vandaag was dat het geval.

De blogger emmert er elk jaar weer over, en hij valt een beetje in herhaling. Maar mag het nog een keer? Mensen kinderen, dat is toch geen naam voor een servicepunt aan de Costa Brava van Kardinge?  Voorzieningenpaviljoen. Hoe bedenk je het.

Kun je het niet beter de Bunker noemen? Zie foto boven. Wat is dat nou voor lelijk gedrocht? En weer, zoals elk jaar, de herinnering aan de Uilenborg.

Wat een gemopper op een mooie dag als vandaag. De blogger ging een kwartier zwemmen in het Zilvermeer, Kardingerplas. Wat was het water lekker.
Al schrijvend vraagt hij zich af wanneer het jaarlijkse blauwalg-abonnement dit jaar weer in zal gaan. Is er de afgelopen tien jaar een zomer geweest dat er geen zwemverbod in deze in de achtertuin van Beijum liggende plas is afgekondigd?

Je zou er een prijsvraag aan kunnen koppelen. Ondergetekende gokt op 12 augustus. Op die dag wordt een zwemverbod afgekondigd ivm blauwalg. Zou zo maar kunnen.

Het zwemmen was zoals gezegd heerlijk. In de verte was iemand met een surfplank en zeil in de weer. Zie foto beneden. Op de achtergrond ligt de woonwijk waar de plas z'n naam aan heeft te danken. Zilvermeer.

Geen opmerkingen: