woensdag 8 juni 2016

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (26)


 
Het was de afgelopen weken weer gezellig rond de vuilniscontainers en 'gewoon' op straat in Beijum. Best wel sociaal ook.

Laten we beginnen met bovenstaande afbeelding. Wat fijn, kinderspeelgoed. We zien een soort van speelkarretje met nog een soort van olifant-speelgoedje. Wat is dat voor mooi ding rechts? Het lijkt wel een soort van stofzuiger of kruimeldief. Wat aardig, zo maar voor de geef. Neemt u maar mee. Wat is dat voor wit hek? Een traphek voor kinderen?

Dan de linker foto. Wat leuk, drie dikke plantenbakken met gedeeltelijke inhoud. Er zit gratis aarde of klei in de bakken. Dat rode ding, is dat een reiskoffer?  Het lijkt erop. Hoe aardig, voor mensen die op vakantie willen.

Wie het kleine niet eert...., er hangt ook een goede en stevige AH-boodschappentas aan een container. Je zult er maar net een nodig hebben.

 Wat zal er in de gele verpakking zitten? Toch Leuk? Een verrassingspakket. Sociale en creatieve mensen, daar hebben we hiermee van doen, dat moge duidelijk zijn.

Afbeelding rechts dan. Het lijkt verdorie wel een eierbal. Wat zal dat zijn? Een zit-poef?
Mensen kinderen, wat verrassend allemaal.

Foto linksmidden dan weer, het wordt nu echt dolletjes. Een fietspomp. Had de slang er niet even bijgegeven kunnen worden gulle gever? De blogger bedoelt, geef nou aub geen halfbakken cadeaus.

Foto rechts midden, ook niet verkeerd hoor, voor de Handige Harry's onder ons, is daar nog een mooie lamp uit te halen?

Foto links beneden behoort tot het putje van dit bericht. Zet je elektrische spullen langs de weg, maar mag het een beetje heel blijven zodat iemand anders er nog wat aan kan hebben!?
Hier lagen twee afgedankte stofzuigers. Graag in het vervolg met de vernielzuchtige poten vanaf blijven!

Dank u.

Foto een na rechtsonder. Zomaar een koelkast!
Wat een werk moet dat zijn geweest om die daar te krijgen. Hulde!

Van de foto helemaal linksonder krijg je bijna tranen in je ogen (van ontroering). Zomaar een netje met uien. Wat mooi dat er mensen blijven die niet alleen maar aan zichzelf denken maar rekening houden met de wensen en noden van anderen.

Wat zien we helemaal beneden? Is dit niet het toppunt van goedgeefsheid in de kinderrijke wijk Beijum?
Een campingbedje.

Geen kwaad woord de komende tijd over verloedering, achterstandswijk of egoïsme in Beijum.

Sociaalheid overheerst. Beijum is een goedgeefse wijk.

Op de valreep nog even het kinderstoeltje helemaal rechtsonder.

Wat schattig. Het lag afgelopen weekend bij de containers op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum.

Het is een eigenwijze kinderstoel, het laat zich niet goed opmaken in dit blogbericht. De foto wil niet tussen de tekst maar blijft er onder hangen. Alleen wel als ie klein wordt afgebeeld.
Het kan een teken aan de wand zijn. Klik de foto groter om beter te kunnen bekijken.
Geen opmerkingen: