woensdag 1 juni 2016

DE ZWERVER EN DE DIEFSTALLEN UIT FIETSTASSEN


Het staat vast los van elkaar. Dat de zwerver de diefstallen uit de fietstassen voor AH-Beijum zou plegen, zal toeval zijn. Maar je weet het niet.

De afgelopen dagen kwamen twee opmerkelijke reacties binnen. Eerst een onder een bericht van begin 2015. Een vreemd figuur belt bij nacht en ontij in Beijum en de Hunze aan en stelt bizarre vragen. De rare man schijnt dit vaker te doen.
Gisteren:
Het lijkt er op dat deze zelfde meneer afgelopen weekend weer actief was in De Hunze/Van Starkenborgh. Om 23.00 uur aanbellen en vragen om een gasstel... 

Ook gisteren, lezer Ard waarschuwt, en dat deed hij al vaker, voor diefstal uit fietstassen bij Winkelcentrum Beijum (reactie onder bericht over tuinbanken):

Herhaalde waarschuwing van 27 mei j.l.
Als zelfs de levensmiddelen uit je fietstas bij wkc West worden gestolen , hoef je je nergens meer over te verwonderen. 
Het is en blijft(?) in een aantal zaken triest in Beijum.


Hebben meer mensen last van dit soort onhebbelijkheden? Beijumnieuws@ziggo.nl

Update 13:27 uur; lezeres Annet reageerde:
Die is hier inderdaad ook al een keer geweest rond half 1 middernacht en heb de politie toen gebeld. Maar ik ben alert, dat ze deze vent snel mogen oppakken en misschien weer op het juiste pad kunnen brengen.

4 opmerkingen:

Han zei

Dat er boodschappen uit fietstassen worden gestolen is niet alleen voorbehouden aan Beijum, hoor. Mij overkwam het een jaar of wat geleden, toen ik mijn fiets op de Vismarkt stalde voor huize Maas om even een haring te scoren. Nog geen drie minuten later waren mijn afgesloten fietstassen leeggeroofd. Dus dit zegt helemaal NIETS over Beijum, wel wat over het ontbreken van kennis over het onderscheid tussen mijn en dijn.....

Anoniem zei

Dan zal de zwerver het wel weer hebben gedaan.....

Ard zei

Beste Han,
Ik weet uiteraard wel dat dit soort zaken helaas overal in onze stad en daarbuiten voorkomen. Ik reageer echter op een bericht op de site van Beijumnieuws en daar gaat het nou eenmaal voor 99,9% (?) over goeie en slechte zaken in onze mooie groene wijk.

Anoniem zei

Laatst mijn telefoon laten liggen op een bankje; is gelijk terugbezorgd. Typisch Beijum denk ik dan :-)