vrijdag 1 januari 2016

BEIJUM BELEEFDE EEN PRIMA JAARWISSELING

Gezelligheid in het Hof van Beijum, foto, de twee uitbaters

De ondernemers van Winkelcentrum Beijum hebben gelijk gekregen. Want hoezo alles dichtspijkeren? De gemeente Groningen uiteindelijk ook. Want hoezo een duur feest organiseren om het vandalistisch tuig de onfrisse wind uit de zijlen te nemen?

Ook in het Hof van Beijum
Het knalt nog wat na (2.30 uur), er smeulen nog wat vreugdevuren, de wegen liggen bezaaid met vuurwerkresten, maar toch, tot nu toe is de blogger geen enkel bericht van agressie ten gehore gekomen. Tenzij er mensen zijn die harde vuurwerkknallen, vuurwerkresten en vreugdevuren als zodanig beschouwen. Dat kan, iedereen een eigen mening.

Rond Plein Oost was het tijdens de jaarwisseling (alle indrukken geregistreerd tot iets voor half drie) relatief rustig. In het Café Biljart omhelsden mensen elkaar, er werden nieuwjaarsgroeten uitgewisseld en er werd gedanst.

Emingaheerd, omstreeks 2.10 uur
Maar ook op west was het gezellig en kalm. Er stond een security-auto met lampen aan op Winkelplein West, daarin zat een mannetje die de boel in de gaten hield. Waarschijnlijk een goede zet van de middenstanders van Winkelcentrum Beijum, geen duur gedoe (materiaal en timmerlieden) om alles af te timmeren en op nieuwjaarsdag weer te laten verwijderen, nee, laat een security-mannetje rondlopen, en laat hem vanaf een uur of een lekker in een auto zitten. Afschrikwekkend genoeg. Blijkbaar. En misschien ook nog wel goedkoper.

In het nabij gelegen café Hof van Beijum zat de stemming er ook goed in. Zie foto's.
(De verslaggeving rond de jaarwisseling wordt hierbij afgesloten. Het was weer een genot om oud en nieuw in Beijum voor het voetlicht te brengen. Welterusten allemaal)
Update 3.00 uur:
02:57:47 - P 2 Buitenbrand Emingaheerd/Claremaheerd Groningen 011834
JF, de linker foto is op de bewuste hoek gemaakt. Ooggetuige: er stonden twee politiebusjes, vuur werd gedoofd. 
Update 3.55 uur, volgens een lezer was er ME aanwezig. Dat is tot nu toe niet bevestigd.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

portiek van de amkemaheerd hoek claremaheerd totaal vernield
alle ramen en het kozijn uit zijn voegen getrapt

Johan Fehrmann zei

@Anoniem, je bedoeld waarschijnlijk de hoek Emingaheerd met de Claremaheerd?...Foto's zijn welkom.

Han zei

Een relatief rustige Nieuwjaarsnacht in Beijum, ook toen jullie columnist er vannacht, terugkerend van een partijtje in Lula (Lula?? Ja, dat is een gehucht ten zuiden van Sappemeer, aan de ellenlange Kalkwijk) doorheen reed. Hier en daar een vuurtje, nog wat oorlogsgeluiden in de vorm van keiharde knallen en na 02.00uur keerde de rust weer....totdat er om 08.30uur nog even een projectiel in onze (Jensema)heerd afging.
Alle lezers van deze Beijmnieuwsblog en natuurlijk ook de blogger zelf een voorspoedig 2016 gewenst! Han

Anoniem zei

http://1drv.ms/1YT81Yx

foto's van de portiek en graag anoniem ivm. represaille van de dader(s)

Anoniem zei

Het was ook hier rustig maar toen de groep bij het vuur tussen fultsemaheerd en jensemaheerd het om ca. 3:30/4:00 nodig vonden de resten nitraten en andere knallers af te steken, toch nog even het vervolg van de nacht voor een groot deel met de ogen open meegemaakt.