vrijdag 1 januari 2016

EEN RONDJE NIEUWJAARSDAG DOOR BEIJUM


Klik groter
Nieuwjaarsdag in Beijum geeft zoals veel voorgaande jaren een 'vertrouwd' beeld van veel vuurwerkresten langs en op de wegen, na smeulende vreugdevuren, mensen die aan het vegen zijn en verdere grote en kleine schade.

Omstreeks drie uur vannacht werd ondergetekende erop geattendeerd dat er een brand was op de hoek Emingaheerd met de Claremaheerd. Daar zit een behoorlijk gat in de portiek, zie foto boven.

Langs de Emingaheerd zag de blogger een onthoofde fiets-verkeersbord op het fietspad liggen, zie foto links. Wonderlijk, tien meter verderop was een plastiek boodschappentas met inhoud hoog in een boom geknoopt. Er bestaan klaarblijkelijk ook vandalen die best even wat in spanning willen leveren om hun daden tot een 'goed' einde te brengen.

Rond Winkelcentrum Beijum ziet alles er min of meer beschaafd uit, de planken zijn voor de pinautomaat weggehaald zodat er weer geld kan worden opgenomen. Zie foto rechts.

Midden in de Froukemaheerd is  tijdens de vorige jaarwisseling een boompje door een vreugdevuur vernietigd. Enkele weken geleden zijn op de bewuste plek tegels neergelegd. Heel fijn, want afgelopen nacht is op die plek, op de tegels een vreugdevuur aangestoken. Zie foto beneden, Het aanplakhuisje is ook even meegenomen in de feestvreugde, zie de geblakerde plekken waar normaal gesproken billboards hangen.






2 opmerkingen:

Jan Fré Boven zei

Ik ben gisterochtend rond kwart voor negen de wijkring rondgefietst. De bushalte in WC West "slechts" 1 glas in stukjes. Verder wat plekken gezien waar een brandje was geweest. "Mijn" bushalte bleek het meest beschadigd. Twee ramen naar de gallemiezen.

Anoniem zei

probeer je nu te beweren dat er niks aan de hand is dan
bagetalisatie ten top