dinsdag 3 februari 2015

VREEMDE VOGEL(S) IN BEIJUM (video)

Het is zowaar landelijk nieuws aan het worden, naar verluidt en van horen zeggen gaat Hart van Nederland vanavond op tv aandacht besteden aan het hoge bezoek dat in Beijum is neergestreken. Wie had tot gisteravond ooit van een grijze junco gehoord?

De blogger moést vanmiddag even kijken. Hij was niet zozeer nieuwsgierig naar de zeldzame vogel als wel naar de vreemde vogels die uit binnen en buitenland naar de wijk kwamen om een glimp van het beestje op te vangen. 'Vreemde vogels' is niet negatief bedoeld, hoe gekker hoe liever, maar het is niet alledaags te noemen als je een snipperdag neemt om een vogel in Beijum te kunnen bekijken. Of dat je er speciaal voor uit Duitsland komt. Bekijken? Mocht je willen, sommige aanwezigen bij het volkstuincomplex langs het Boterdiep moeten uren geduld betrachten. Waarschijnlijk hebben de tientallen mensen de vogel nog niet eens allemaal bekeken.

Het is me toch een cadeautje voor Beijum. We staan weer landelijk op de kaart. Kunnen we er ook economische garen uit spinnen? De gasten moeten toch ook eten, drinken en overnachten? Kees Huizenga deed in het vorige vogel-bericht (reactie) een paar voorstellen, kunnen we van de Boerderijum geen tijdelijke kampeerboerderij maken? Zit er handel in voor de lokale biologische winkel-eigenaar?

Bekijk de video. We hebben o.a. bezoek aus Deutschland. Een bezoeker ervaart "een gevoel van geluk" door de aanwezigheid van de vogel. Een ander heeft een snipperdag genomen...


1 opmerking:

Anoniem zei

Het is nogal een hype en schromelijk overdreven; er zijn wel meer grijze junks in Beijum