donderdag 5 maart 2015

BLIJF VAN MIJN VUILNISBAK AF!


Blijf met je poten van m'n fiets af. Denkt de doorsnee Nederlander, Groninger, Beijumer. En dus zetten we er een goed slot op. Op meerdere sloten, nog beter. Maar hoe wapen je je tegen diefstal van je groene of grijze afvalbak? Wat nou als een of andere onverlaat er mee vandoor gaat? 

 Dé remedie lijkt het beschilderen of beplakken van je afvalbakken. Zie afbeeldingen. Zo herken je je bak altijd terug. Het gekke is, het schijnt niet strafbaar te zijn om andermans vuilnisbak mee naar huis te slepen. Op de Vara-Kassa site staat dit verhaal: Afgelopen dinsdag hebben wij onze groene kliko buitengezet om geleegd te worden. Bij thuiskomst bleek onze kliko spoorloos te zijn, we hebben de hele wijk afgezocht maar hem helaas niet gevonden, Gemeente Maarssen gebeld deze wisten ons te vertellen dat we een nieuwe konden aan schaffen a 40 euro + 5 euro verzendkosten alsmede konden proberen deze kosten te claimen bij onze inboedelverzekering. Dit werkt natuurlijk niet, de kliko stond niet op ons erf. Aangfite gedaan bij de politie, kon niet! Diefstal van een kliko is geen strafbaar feit in Nederland. We zijn verplicht om de kliko op de hoek van de straat te zetten om geleegd te worden, wij scheiden braaf ons afval, en aangezien wij werken zijn we niet in staat om op wacht te staan tot de kliko geleegd is. Blijkbaar kun je dus gewoon een kliko van de buren pikken, is toch niet strafbaar, en je buren laten opdraaien voor de kosten. Ik vraag me ook ernstig af of dit inderdaad niet vaker gebeurt aan gezien veel van onze buren drie of meer kliko' s hebben. Wat nu te doen? Ik weiger om 45 euro voor ee nieuwe te betalen die blijkbaar straffeloos de volgende week weer gepikt kan worden.


Ondergetekende maakte een video van beplakte en bekladde vuilnisbakken in de wijk. Maak je bakken herkenbaar zodat een ander er niet mee vandoor kan gaan....De begeleidende muziek is een oudje van Joy Division, het heet inter-zone.


3 opmerkingen:

Ria zei

In Beijum zijn de bakken gechipt, iemands bak stelen heeft volgens mij daarom niet zoveel zin.

Anoniem zei

Oh nee Ria? Dacht het wel. Net als dat fietsen met postcodes erin gegraveerd worden gestolen.

Anoniem zei

Mijn bak was laatst weg. Zoeken in de wijk was gelukkig effectief, ik heb hem zelf terug gevonden. Iemand had hem in zijn tuin gezet.... Waarom? Het huisnummer staat er toch duidelijk op, er zitten stickers op... zo'n ding valt op. Maar ja, kennelijk was het nodig...