zondag 29 maart 2015

NIEUW GROEN LANGS DE BENELUXWEGBovenstaande foto is afgelopen vrijdagmiddag vanaf het Heerdenpad-viaduct gemaakt. Misschien moeilijk te zien, maar aan de Hunze-kant zijn op vers omgeploegde aarde( klei) nieuwe boompjes te zien(onlangs gepoot). Kruispunt Beijum Zuid zal groen worden. Rechts ligt Beijum.
De foto is vanaf het Heerdenpad-viaduct genomen. Zwenk denkbeeldig naar rechts en je komt bij de linker afbeelding uit. Ook daar, tussen het fietspad en de afrastering, zijn jonge boompjes gepland. Nog even terug naar de bovenste foto, helemaal rechts, aan Beijum-kant, zien we ook een lang doorlopende afrastering, ook daarachter komt nieuw groen.

Het is niet alleen kruispunt Beijum Zuid dat onder handen wordt genomen, even verderop, zuidwaarts, krijgt kruispunt Kardinge ook een (groene) facelift. Klik de rechter foto groter. Aan de zijde van Ulgersmaborg zijn onlangs ook boompjes gepland.

De 'Groene Explosie', met dank aan Atsje Straatsma's laatste Beijumskap, zal de komende weken losbarsten.

In het Groene Hart van Beijum zijn veel bomen gekapt, bij de hoofdingang, Beijum-Zuid, zijn veel nieuwe exemplaren de klei ingegaan. Beijum zal gewoon de groenste wijk van de stad blijven. Zelfs de grijze geluidswal bij kruispunt Zuid die bewoners van de Fossemaheerd moet beschermen tegen al teveel geluid kleurt langzamerhand groen. Zie foto beneden. Er groeit onkruid tegen het grijs omhoog en er ontstaat groene aanslag.

Laat het échte voorjaar, de eerste dag van de zomertijd is wat dat betreft helemaal mislukt want wat een regen, maar gauw losbarsten.


Geen opmerkingen: