maandag 30 maart 2015

MAANDAGOCHTEND (232)


Met ogen op steeltjes stond de blogger vanochtend op. Nait om te soezen, maar het uurtje opgeschoven tijd i.v.m. het ingaan van de zomertijd is voelbaar. Ondergetekende kreeg gisterochtend al de 'klap', in de zorg wordt tijdens de weekenden gewerkt en hij moest (oude tijd) reeds om kwart over vijf op.
De meeste mensen zullen de overgang vanochtend voelen. Of niet, er zijn vast mensen die geen centje pijn hebben. Maar feit is, als je de onderzoeken moet geloven, dat er op de maandagochtend na het ingaan van de zomertijd relatief veel ongelukken gebeuren. En dat vooral ook wild wordt aangereden: Het is de jagers opgevallen dat juist in periode na het ingaan van de zomertijd het aantal ongevallen met wild behoorlijk toeneemt. In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok een uur vooruit gezet. Limburg.nl. Uitkijken dus.

Ogen op steeltjes? Afgelopen zaterdagochtend tijdens de uitzending van Radio Beijum kwam het bericht door dat een scooterrijder zwaar gewond was geraakt ter hoogte van de Grevingaheerd omdat hij tegen een paaltje was gereden. Niet best. Het riep mededogen bij de blogger op. Hoe zouden de ogen van de bestuurder vlak voor de crash hebben gestaan? Een en al ontzetting en schrik? Zie bovenstaande foto, hét paaltje met de plek waar de onfortuinlijke bestuurder terechtkwam in beeld.

De blogger verbaast zich naderhand een beetje over de berichtgeving omtrent dit ongeluk. Tijdens de radio-uitzending kreeg hij door dat de onfortuinlijke scooterrijder zwaar gewond was. Het is lang geleden dat zich een dodelijk ongeluk in Beijum heeft voorgedaan. Zwaar gewond? Intensive Care? Hopelijk trekt de scooterman het, dacht hij. Maar tot z'n verbazing las ondergetekende vervolgens op Nu.nl dat de man "een bloedproef weigerde omdat er alcohol in het spel was."

Nou ja zeg. Zwaar gewond? Wellicht op het randje van leven en dood balanceren en vervolgens de energie kunnen opbrengen om een bloedproef te weigeren? Hoe zwaar gewond is zwaargewond dan in vredesnaam? Het mededogen dat de blogger in eerste instantie voelde, verdween als sneeuw voor de zon. Het gevoel ging van 'arme slachtoffer' naar 'domme en onverantwoorde zuiplap.'

Te hard geoordeeld wellicht, dat gebeurt tegenwoordig vaak zonder der achtergronden te weten.
Wat de achtergronden zijn van het feit dat de verkiezingsborden nog steeds bij Beijum Noord en de Hunze, zie afbeelding rechts, staan is een raadsel. De borden met wereldvreemde teksten staan er al zes weken. Zijn misschien mensen die de laatste twee weken ogen op steeltjes hebben en de borden over het  hoofd hebben gezien? A.u.b. mogen die dingen komende week uit het straatbeeld verdwijnen?

De eerste week van zomertijd 2015/2016 is begonnen. Let woensdag een beetje op i.v.m. 1 april. En kijk uit voor paaltjes, overstekend wild  en verkiezingsborden. En kop ter bie  i.v.m. minder slaap.

Geen opmerkingen: