maandag 30 maart 2015

ROKEN DOE JE MAAR BUITEN

Binnen roken is steeds meer not done. In scholen, kroegen en openbare gelegenheden heerst een rookverbod. Maar hoe los je dit nou thuis op?
Bovenstaande foto is ergens in de wijk naast een voordeur gemaakt. Het kan niet anders zijn, hier rookt een der ouders en de partner wil niet dat de rook door kinderen of hem/haarzelf moet worden ingeademd. Buiten staan paffen dus maar. Bij het winkelcentrum staan wel eens dames (de blogger ziet geen rokende heren) onder een afdakje te paffen. Hier, foto, is geen afdakje, de roker heeft een probleem als het hoost.
De blogger rookt niet en daar is hij niet rouwig om. Wat een viespeukerij. Zie foto. Het kost geld, het vervuilt het milieu en het ondermijnt ook nog eens je lichamelijke gesteldheid. Tot aan longkanker aan toe.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo fijn als de buren buiten roken zodat het lekker fris blijft in huis. Dan zit ik lekker met hun mee te roken als ik in de tuin ben. En waait de rook de slaapkamer van zoonlief binnen die ook met 30 graden liever zijn raam dichthoudt. Maar dat moet kunnen vinden de burgermensjes. Ze doen niets wat niet mag......brrrrrr

Willem Pauwelussen zei

Ja, weeknie hoor.
Ik heb me door een homeopaat laten vertellen dat je lichaam van 5 à 6 sigaretten prima kan herstellen.
Maar dan moet je roken om ervan te genieten en niet om stress af te reageren, want dan wordt het steeds meer. Gaan in je benen je bloedvaten van dichtzitten, is ook niet zo jofel.
Maar kanker is een verkeerd gedeelde cel die zich kan vermenigvuldigen, dacht ik. Iedereen heeft voortdurend verkeerd delende cellen, dus iedereen heeft eigenlijk voortdurend kanker, maar als je de omgeving irriteert dan wordt de kans daarop groter.
Dus roken veroorzaakt geen kanker, maar maakt de kans erop groter.
Dus wat die politici op de pakjes laten zetten is niet altijd helemaal juist, om het voorzichtig te stellen.
Ik vraag me af of die kans niet groter is als je nietrokend aan de drukke verkeersweg woont (bijv. de Rijksweg) dan als je rokend aan de bosrand woont.
En dan hebben we politici die de uitstoot van auto's nog groter maken door iedereen toe te staan 130 te gaan rijden.
Het zou een grotere schande moeten zijn dat iemand achter het stuur kruipt dan dat iemand een sigaret opsteekt.
Maar ik ben geen medicus dus misschien heb ik het wel helemaal mis.

Anoniem zei

Beetje jammer om gelijk de volgende aanname te doen: "Het kan niet anders zijn, hier rookt een der ouders." Misschien hadden ze een feestje oid. Is jouw blog opgezet om mensen te vooroordelen? Men kan jouw activiteiten ook als viespeukerij betitelen. Zonder overleg iemand zijn of haar eigendom, in dit geval tuin, is namelijk niet netjes.

Liesbeth zei

Pfff, wat lees ik nou? Iemand anoniem van viespeukerei betichten. Ja haha, deze vierkante meter aarde is iemands eigendom en niet netjes. Lachen man Scijnheilge viespeuk benjezelf

Anoniem zei

Op wie doel je precies Liesbeth?

Anoniem zei

Laat mensen gewoon lekker in hun waarde

Anoniem zei

Kijk eerst naar jezelf en maak foto's van jou huis en tuin, laat iemand in hun waarde, ook al hebben ze de hele tuin vol met peukies, dat gaat jou niks aan, wat ze met hun tuin doen of hebben in de tuin. Viespeuk om foto's te maken, en u liep ook al bij mijn huis langs met je camera, om zogenaamd foto's te maken van de mooie bomen. Aha! Laat het me niet merken dat u foto's maakt van ons privacy!

Liesbeth zei

Stiekeme en achterbakse mensen reageren anoniem. Losers, geef me je adres en ik maak foto's van je huisje. mag hoor, zie http://beijumnieuws.blogspot.nl/2015/03/beijumskap-212.html
middelvinger voor achterbakse viespeiukjes

Bianca zei

Anoniem reageren en tegelijk van alles te verbergen hebben. Viespeuken

Anoniem zei

Ik ga morgen via google earth bij mensen in beijum in de tuinen kijken

Anoniem zei

Jaja iedereen weet nu gelijk wie Bianca en Liesbeth zijn, omdat ze niet anoniem reageren. Wat een onnozel duo. Enne Liesbeth....get a life met je dappere opmerking. Wie zegt dat je zo heet, aangezien het heel makkelijk is om onder een andere naam te reageren. Mvg Flip Flipper

ebel zei

Voor de mensen die het normaal vinden om zomaar overal foto's te knippen,hoe zouden jullie het vinden als jonge kinderen die in de zomer met water in de tuin spelen zomaar in hun zwembroekje op het internet staan?

Anoniem zei

Ik begin ernstig aan het verstandelijk vermogen van sommige reuganten te twijfelen. Peuken waarvan je niet weet waar die liggen vergelijken met herkenbare kinderen. Totale waanzjn. Gr. Guilermo

Anoniem zei

het feit is, deze foto's worden gemaakt van huizen,tuinen enz zonder toestemming van de personen voor het plaatsen van deze foto's op een website,! je huis kinderen enz zijn prive zaken, en ik vind dat je niet zomaar dat mag gaan gebruiken als je geen toestemming hebt, vervolgens word er een verhaaltje bij gezet wat is gebaseerd om die persoon zen eigen fantasie en ook nog niet eens is gebaseerd op waarheid

Anoniem zei

Zeurpieten. Er moeten duizendenm fotoos van Beijumnieuws, Oog, Noordnieuws etc. verwijderd worden omdat zeurders vinden dat dit niet mag. Huizen, tuinen en straatbeeld mogen gefotografeerd. Ga emigreren. Shit, helpt niet het mag overal, greetz, Klaas

Anoniem zei

Je hebt gelijk Klaas, echter moet de blogger geen aannames doen. Objectief zijn is een onderdeel van journalistiek. Misschien moet hij dit studieblok nog krijgen en is er nog hoop. Anders komen er in de toekomst nog meer dergelijke discussies

Klaas zei

@Anoniem, natuurlijk mag een journalist wel aannames doen, dat hoort bij het vak. De klacht over niet objectief zijn wordt vaak geuit door mensen die vinden dat hun eigen mening de boventoon moeten voeren. Reken maar dat een journalist van de Telegraaf of de Volkskrant heel andere berichten maken, elk medium immers z'n eigen kleur. Groot verschil hoor tussen Pownews en het Nos-journaal.
Hopelijk blijven hier veel discussies op deze site gevoerd, zorgt voor levendigheid.
http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2014/november/17/objectieve-journalist-bestaat-niet-1439349
Goed weekend Klaas

Anoniem zei

Verschil tussen landelijke kranten en deze blog is dat er smeuig nieuws vermeld moet worden bij landelijke media en bij een blog als deze zou een aanname overbodig moeten zijn. Nergens voor nodig om mensen voor viespeuken uit te maken.

Klaas zei

Laatste zin helemaal met je eens @anoniem. Mensen hoor je niet voor viespeuken uit te maken en ik snap niet dat Johan zich dat laat welgevallen. Ik lees alleen dat reageerders anderen voor viespeuken uitmaken en Johan wordt ook een keer als dusdanig toegesproken. Respectloos en dat om een paar gefotografeerde peuken.