zondag 15 maart 2015

POKER NIGHT IN CAFÉ BILJART BEIJUMHet lijkt erop dat het Cafe Biljart aan de Claremaheerd meer en meer thema-avonden gaat organiseren. De blogger kreeg een week geleden maar liefst vijf flyers opgestuurd van evenementen die er worden gehouden. Koppeldarten, live-muziek, een paasbingo, een avondje 'Back to the classics. Komende weekenden valt er steeds wat te beleven. Gisteravond en vannacht was er een Poker-Night georganiseerd. Zie de flyer links.
En gezellig dat het was. De sfeer was gemoedelijk, er draaide een lekker muziekje, er werd geflirt en gedanst, gebiljart en dus ook gepokerd. Zie foto's boven, rechts en beneden. De blogger heeft geen verstand van pokeren. Maar op Wikipedia staat: Er bestaan vele verschillende varianten van poker, maar ze hebben enkele overeenkomsten. Zo zijn er telkens meerdere inzetrondes en wanneer minstens twee spelers nog niet gepast hebben na die inzetrondes, vindt een showdown plaats. Daarbij wint doorgaans de beste pokerhand, hoewel er varianten zijn waarbij de slechtst mogelijke hand wint (lowball). Indien één speler overblijft omdat alle andere spelers gepast hebben, dan wint die de pot en hoeft hij zijn kaarten niet te laten zien. Wanneer er nog niet ingezet is, kan een speler checken en zo de beurt doorgeven aan zijn tegenstander. De andere optie is om zelf te betten (inzetten). Indien er wel al ingezet is, kan er gekozen worden om te callen (de inzet betalen), om te raisen (de inzet verhogen) of om te folden (passen). Reeds gedane inzetten zijn onderdeel van de pot en kunnen niet teruggenomen worden.
Niet iedereen kwam puur om te pokeren. De mijnheer op de linker foto leek zich erg te vermaken met de aandacht van vrouwelijk schoon. En tegen middernacht waaide een verjaardagsfeestje dat in het Grand Café in het Trefpunt werd gehouden over naar het Biljart Café (nooit geweten, maar het Grand Café is dus te strikken voor feestjes).
(Volgende week vrijdag en zaterdag is er weer wat te doen in het Café Biljart. Aankondigingen volgen)


Geen opmerkingen: