woensdag 25 maart 2015

EEN BIERTJE IN HET VOORJAAR IS WEL ZO LEKKER (en gezond)

Het is vooral 's avonds nog fris buiten, maar het voorjaarsweer nodigt meer en meer uit om een lekker pilsje in de tuin te drinken.

Zal ook de jongeman denken die gistermiddag maar liefst twaalf verschillende bierkratten uit z'n auto in en op een winkelwagen zette. Feestje gehad. Het is niet handig om met zo'n gevaarte met de voorpoten van de kar op een afvoerput te gaan staan maar gelukkig ging het allemaal goed.
Twaalf lege kratten schuift tegen de zestig euro, dus de bier-grage jongeman kon na inlevering van het statiegeld zo weer twee kratten mee naar huis nemen.
Drink vooral niet teveel, maar bier schijnt ook gezond te zijn...

Hoewel bier drinken meestal wordt geassocieerd met het afschieten van je hersenen, blijkt nu uit onderzoek dat bier drinken misschien kan helpen bij het voorkomen van Alzheimer. Dit gaat wel alleen op als je het bij twee biertjes per dag houdt. 

Bier is gemaakt van gerst en het is rijk aan ferulazuur. Dat is een krachtige anti-oxidant die je huid goed beschermt tegen beschadiging van de zon. Het zit bijvoorbeeld ook in tomaten, mais en rijst. De donkere biertjes bevatten de hoogste graad van dit zuur, dus je weet welke je moet pakken. Niet alleen het innemen van bier is goed voor je looks, je haar er mee wassen schijnt ook superb te zijn.

Een expert in hormonale onevenwichtigheden vertelt: "Hop heeft een relaxende factor. Je wordt er aangenaam ontspannen van. En je hoeft niet veel te drinken om de voordelen te krijgen." De speciale stoffen in de hop helpen bij het verminderen opvliegers, een laag libido en andere symptomen die geassocieerd worden met de menopauze. Dus ook op latere leeftijd is bier een feestje.


Lees hier

Geen opmerkingen: