zondag 15 maart 2015

WINTER TRIATHLON IN KARDINGE


Lang uitslapen was er vandaag voor de meeste bewoners langs de zuidrand van Beijum vandaag niet bij. Een harde luidsprekerstem galmde vanochtend vanaf het Kardingerpark de wijk in. Met dank aan de winter- triathlon 2015.
Waar de meeste 'normale' mensen de voorkeur geven aan een luie en ontspannende zondag, daar werken tientallen fanatieke sporters zich in het zweet door te gaan hardlopen, schaatsen en fietsen. Op bovenste foto ziet u twee verkeersregelaars een racefietser de goede kant op dirigeren. Op de linker afbeelding liggen kleren en andere accessoires van sporters in een beschermd vak voor het sportcentrum liggen.
En wat lag de ijsbaan er tegen kwart voor twee vanmiddag glimmend bij. Wachtend op de mensen die de laatste etappe van hun triathlon gaan afleggen.
Voorgaande edities werd de Kardingerheuvel in het parcours betrokken. Dit jaar niet meer.

We hebben na ampel overleg besloten de aloude kuitenbijter Kardingebult eruit te laten en te gaan voor een meer vlak looprondje. Oud en vertrouwd blijft het schaatsrondje dat nog steeds linksom gaat en ook het fietsparcours is gelijk gebleven. Nieuw ook dit jaar is een skaterun voor de jeugd. Zodat jong en oud, recreant en topsporter van een sportieve dag kunnen genieten!
Afstanden:
  • Kinderen: 3 rondes schaatsen – 1 km lopen
  • Jeugd: 6 rondes schaatsen – 2,5 km lopen
  • Sprint: 5 km hardlopen - 25 km fietsen - 10 km schaatsen
  • Kwart: 10 km hardlopen - 50 km fietsen - 20 km schaatsen
Hier zijn in de loop van de dag de uitslagen te lezen.

Geen opmerkingen: