donderdag 19 maart 2015

SPEELVELDJE FROUKEMAHEERD WEER OPGELAPT


"We zijn speciaal uit Zoetemeer komen rijden om dit kapotte toestel te repareren." Aldus de man in de rode shirt op de grond die met z'n arm diep onder het kunstgras de onlangs kapot gemaakte 'wenteltrap' opnieuw vastzet.
Locatie speelveldje Froukemaheerd, foto is gistermiddag genomen. Het speelveldje is na de ingebruikname twee weken geleden zo populair dat het behalve kinderen ook pubers aantrekt.
Afgelopen maandag was de eerste schade. Omwonenden hadden gezien hoe drie pubers samen op de 'wenteltrap' aan het stampen en hangen waren. Dat werd allemaal teveel voor het ijzeren draaiding. Op dinsdag kwam er iemand van de gemeente langs om het ding op te halen. Voor de veiligheid werd een bevestigingsstuk dat uit de grond stak met een dikke stuk tape afgedekt. Zie foto links.

Amper drie uur later had een of andere onverlaat de tape reeds weer verwijderd zodat kleine kinderen zich er flink aan zouden kunnen bezeren. Woedende reacties van omwonenden: "Als ik weer zie hoe die pubers dingen kapot maken of tape verwijderen, dan maak ik er foto's van en zet die op internet."

Onder het bericht van afgelopen dinsdag staat een reactie waarin iemand suggereert om een tijdschema te maken waarop staat wanneer pubers en wanneer -12 jaar op het speelveldje zouden mogen spelen. Een andere omwonende had het over een verbodsbordje voor pubers. Hilarische suggesties, pubers en verbodsbordjes of tijdschema's....

Het zou interessant zijn te weten hoeveel euro's deze aanwinst voor de Froukemaheerd in totaal reeds heeft gekost. Hoe duur zullen de voorrijkosten van een busje met twee werknemers die uit Zoetermeer moeten komen zijn?
En zullen de pubers het plekje vanaf nu aan de kleine kinderen laten? Een omwonende half schertsend en half gemeend: "Zo niet dan zetten we er een webcam op."

2 opmerkingen:

Anoniem zei


Ja. Helemaal geen slecht idee!
Misschien herinneren de grotere kinderen zich via de webcam een tikkeltje eerder aan hun toch vast en zeker goede opvoeding, die ze genoten hebben tot hun +/- 11de levensjaar.

Het is absurd dat 2 personen heen en weer moeten reizen van en naar Zoetermeer!

Anoniem zei

De jeugd van tegenwoordig ( niet de band, die is wel cool) moet wat vaker een schop onder z'n reet hebben.