woensdag 18 maart 2015

HEB JE VOOR VANDAAG EEN STEMADVIES, WILLEM PAUWELUSSEN?

Stemdistrict 262...., Trefpunt Beijumerweg

DOOR WILLEM PAUWELUSSEN


NEEEEEEEEEEEE, DIE HEB IK NIET!!!!!!!

Het fietspad-plus langs de Kardingerweg heb ik tot nu tot drie keer op deze site aan de orde gesteld. Eerst in een interview met de directeur van Dijkmansport. Daarna in een stukje toen RTV-Noord en OOG-tv Groen Links hadden geafficheerd als meest fietsvriendelijke politieke partij. 

Tegelijkertijd heb ik het verhaal naar de afdeling Groningen van de partij gestuurd met hetzelfde verzoek om reactie dat ook in het artikel staat. Ten derde n.a.v. een verslag op deze site van de folderactie van de partij op de Korrewegbrug waarin ik me erover verwonder dat het fietspad op hun folder niet te vinden is.

Zich profileren als fietsvriendelijke, beter nog, milieuvriendelijke partij, ik kan me voorstellen dat GroenLinks dat nodig heeft. Sinds ze hebben meegestemd met het voorstel om militairen naar Kunduz te sturen weet je immers niet meer hoe legergroen het groen van GroenLinks eigenlijk is. Maar ik verwacht dan wel wat meer dan algemene uitspraken. Leuzen kan iedereen roepen. Dan is het net zo’n holle frase te beweren dat je voor GroenLinks moet stemmen als je voor fietsen bent als dat je voor de VVD moet stemmen als je voor vrijheid en democratie bent. 


Ik wil me natuurlijk niet wagen aan een stemadvies. Maar je kunt constateren dat kiezen voor de meeste partijen kiezen is voor het beleid van de huidige regering. De SP doet wel alsof dat niet zo is, maar als er ergens geregeerd moet worden, al is het maar met de VVD, dan zijn compromissen razendsnel gevonden. Ook GroenLinks heeft zich al aan het huidige beleid gecompromitteerd. En de dierenpartij hoor je eigenlijk alleen als er weer eens een wolf losloopt.


Als je denkt dat maar voortdurend snoeien in de sociale voorzieningen de oplossing is, dan kies je op een regeringspartij. Als je denkt dat de accenten anders zouden moeten liggen, dan heb je daarnaast keus genoeg. Als je denkt dat afbraak van onze sociale vangnetten onjuist is, misschien omdat je vindt dat verwijzingen naar het financieringstekort rookgordijnen zijn die moeten verbloemen dat elk jaar tien miljard de grens overgaat aan rente op staatsleningen, dan zie ik eigenlijk maar 1 alternatief.  En dat is, hoe gek het misschien ook klinkt, de partij 50+. Het zijn de enigen die luidkeels van de daken schreeuwen dat het een schande is hoe (o.a.) de bejaarden worden geplukt en tot schrijnende leefomstandigheden worden verdoemd.


De VVD lijkt op een klasje stoute jongens die stiekem geld pikken uit mama’s portemonnee, maar hun politieke voorman is de zuiverheid zelf. Ook met al die andere partij-gezichten is helemaal niks aan de hand. Met Henk Krol wel. Henk Krol is een gemene uitbuiter. Henk Krol heeft geld dat hij moest afdragen in zijn eigen zak gestoken. En dat in zo’n kwetsbare groep als de gaykrant! Het is een schande! Het is een schande die dag in dag uit breed in het nieuws werd uitgemeten. Zie maar eens wat een schande er aan die man kleeft. Die kun je niet vertrouwen, dus op hem stemmen  moet je zeker niet doen. 


Da’s toch wel toevallig. De enige partij die luidkeels en vierkant stelling neemt tegen het regeringsbeleid, diens fractievoorzitter kan niet zwart genoeg worden gemaakt. Voor mij had hij zich geen betere reclame kunnen wensen.


Geen opmerkingen: