maandag 23 maart 2015

DE SCHOOLTUIN LIGT KLAAR VOOR EEN KINDERINVASIE


Op het Schooltuincomplex aan de Beijumerweg worden voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen. De individuele tuintjes liggen klaar voor de vele tientallen schoolkinderen die volgend maand zaadjes komen poten. 
De stokken waar de stokbonen tegenaan gaan groeien staan klaar, zie foto's. De tuintjes liggen verwachtingsvol te wachten. Wat gaan de vele kinderhandjes er voor zaadjes in stoppen? Prei? Peultjes? Wortels? Iets anders?
Het is een feestelijk vooruitzicht te weten dat er straks weer slierten kinderen vanuit hun klaslokalen door de wijk gaan lopen om groene vingers te halen in het hart van Beijum. Ten tijde van verdergaande digitalisering (welk kind heeft tegenwoordig geen smartphone of playstation) is contact met de aarde en de natuur ontwikkelen een waardevol gegeven.
Schooltuinieren goed voor ontwikkeling kinderen
Uit Brits onderzoek blijkt dat een schooltuin erg goed is voor kennis en begrip van planten en voedsel, natuur en seizoenen, maar ook voor woordenschat, zelfstandigheid, zelfvertrouwen, welbevinden, motorische vaardigheden en nog veel meer.


Geen opmerkingen: