zaterdag 14 maart 2015

HOE KAN DIT NOU HOGER GROEIEN?

Half januari was ondergetekende in de veronderstelling dat een of andere grappenmaker tientallen stokjes om een boom in het Groene Hart in de klei had gestopt. Zie nog eens dit bericht.
Ondergetekende had het in genoemde blogbericht over een soort van heksenkring. Wist en weet hij veel hoe hij dit verschijnsel moe(s)t verklaren?
Het is verbazingwekkend te constateren dat de stokjes de afgelopen weken hoger zijn gegroeid. Vergelijk de foto in het genoemde bericht met bovenstaande afbeelding. Het kan bijna niet anders of er zitten wortels onderaan, het kan toch niet zo zijn dat iemand alle stokjes vijf centimeter naar boven heeft getrokken.

Maar waarom heeft iemand dit neergepoot? Heeft het een functie? Tot nu toe lijkt het een beschermde boom, vlakbij in de buurt zijn de laatste dagen tientallen soortgenoten tegen de vlakte gegaan. Beijumnieuws@ziggo.nl

1 opmerking:

Ria zei

Een buurtbewoonster heeft bollen gepoot rond de boom. Om deze te beschermen tegen maaimachines en andere mogelijke aanslagen, heeft ze er rietstengels omheen gezet.

Als je beter in de ring kijkt, zie je al tulpen opkomen :-)