dinsdag 31 maart 2015

STORM, VEEL OMGEWAAIDE BIOBAKKEN EN EEN BESCHADIGD DAK


Er liggen momenteel tientallen groene biobakken op straat in Beijum verspreid. Verder liggen er veel afgewaaide takken op straat, evenals bloembakken. Van een woning aan de Edzemaheerd is een gedeelte van een platdak losgewaaid. 

Zie foto boven, een kwartier geleden gemaakt. Op een storm liveblog op OOG staat: Aan de Edzemaheerd in de wijk Beijum is een dak van een woning gewaaid. Het gaat om een woning met een zogenaamd plat dak, wat los gewaaid is. Brandweerlieden zijn momenteel bezig om de situatie veilig te stellen. Dat veilig stellen zal onderhand zijn gebeurd, er waren geen mensen op straat te bekennen, laat staan brandweerlieden. 

Bekijk de foto's, tot nu toe blijft de schade in Beijum beperkt tot klein ongemak. Op de onderste foto is te zien dat een weggewaaide bloembak tegen een auto is gewaaid. Mochten lezers foto's van stormschade hebben, mail die dan even door. 
Terwijl ondergetekende dit bericht schrijft, 15:11 uur, giert de wind om het huis en kleppert de brievenbus alsof die in doodsnood is. Op internet valt te lezen dat in Duitsland de storm is opgeschaald naar een orkaan. Krijgen we hier nog meer of hebben we het ergste gehad? We zullen zien. Beijumnieuws@ziggo.nl

Geen opmerkingen: