maandag 16 maart 2015

MAANDAGOCHTEND (230)


Het is een frisse tot koude maandagochtend. Half maart 2015, de kachel moet zeker nog aan om met een behaaglijke temperatuur n de woonkamer dit blogbericht te kunnen schrijven.  Brrrr, een dubbele senseo erbij om het lijf op te starten na een lui weekend.
Wat kan een mens zin in het voorjaar hebben. Je zou ze soms, de satanische weergoden die je even laten genieten van het lente-gevoel om je vervolgens weer half in de winter onder te dompelen. We willen in onze tuinen bezig, op terrasjes zitten, zwemmen in de Kardingerplas (zonder blauwalg dit jaar!) en met korte broek en t-shirt aan naar buiten.
Maar het mag nog niet. Want de mens heeft op dit gebied niks in te brengen. Weet, nog altijd, de mens wikt, God (de natuur) beschikt. En vaak komen goede dingen nu eenmaal langzaam. Over langzaam gesproken, reeds zes weken lang staan er rood/witte 'hekken' zoals op bovenstaande foto zijn te zien, opgesteld bij de voetgangersoversteekplaats aan de Emingaheerd. Locatie, ter hoogte van de ingang Munsterheerd, boven, en de Bentismaheerd (vanaf de positie van de fotograaf gezien). Waarom dit al zes weken lang? Wie het weet mag het zeggen.
Op de linker foto zien we een in 2012 gemaakte muurschilderij van wat toen Kleurwijk Beijum heette. Mogen die kale bomen eindelijk eens groene bladeren krijgen?

De rechter foto laat een soort van provocatie van  Plus zien. Is een beetje Min. In Beijum hebben we een Lidl, een Aldi en een AH als supermarkt. Dan ga je toch niet lopen splitten met een andere winkel? Zie de billboard, met op de achtergrond Winkelcentrum Beijum. We lezen Lentekriebels? Ja, geachte Plussers, we smachtten naar lentekriebels. Maar we doen ook aan 'Eigen wijk Eerst.' En daarom geen doortrapte en zogenaamde 'Plus geeft meer', een uitnodiging om in andere wijken boodschappen te gaan doen. Dat doen we niet, we kopen mooi in eigen wijk in (op WNL was net een nieuwsitem over een opnieuw oplaaiende supermarktoorlog, voor consumenten de leukste oorlog die er bestaat).

De nieuwe week is weer begonnen. Het is koud buiten en we verlangen naar écht voorjaarsweer.  Gelukkig gaat de zon vandaag uitbundig schijnen. Met de echte warmte moeten we nog even geduld hebben, vooral 's ochtends vroeg. Lente Plus en Lentekriebels willen we.
Een rustige week toegewenst. En ga woensdag vooral stemmen.

Geen opmerkingen: