donderdag 12 maart 2015

DE STATENVERKIEZINGEN KOMEN ERAAN....


Volgende week woensdag mogen wij gaan stemmen voor de Statenverkiezing. Wie willen we in onze provincie aan de macht hebben?  Wie niet? Het spel van beloven en laten zien 'hoe goed onze partij bezig is en hoe slecht de andere partijen u behandelen' is weer volop bezig.

De eigen partij de hemel in prijzen, en de opposanten de grond in stampen. Wij hebben het allerbeste met u voor, stem op ons. Opeens zijn alle politieke partijen voor de veiligheid van Groningers. Gek is dat toch. Na jarenlange onachtzaamheid moeten de kiesgerechtigden klaarblijkelijk opeens gepaaid worden. 


Bekijk de rechter foto, rechts staat 'Stem voor Groningen.' Wat moet je daar nou in hemelsnaam mee. Zullen we tegen Groningen gaan stemmen? Voor Friesland? Wie bedenkt zo'n poster? 
Op dezelfde aanplakgelegenheid- Froukemaheerd- staat op een andere poster: Reken Af! 100% sociaal. Dat klinkt ook zeer veelbelovend, maar 100% sociaal bestaat volgens de blogger niet. De mens is behalve sociaal ook egoïstisch, en het laatste wat je van 'de politiek' kunt verwachten is dat het sociaal-heid aan mensen op kan leggen. De politiek is zelf immers niet sociaal, hoe kunnen ze dat dan ooit....hou maar op, in coalitieland Nederland krijg je nooit alle wensen gerealiseerd. Zou het niet realistischer zijn om 67% Sociaal op de poster te zetten?

Een of andere deugniet heeft gisteren of eergisteren een gratis stemadvies tussen de commerciële billboards geplakt. Zie afbeelding boven (en rechts tussen genoemde posters).

Het liberalisme van ikke ikke kan doorschieten, wil de anonieme aanplakker maar zeggen. Maar ja, dat kan het socialisme ook. Is het CDA wel christelijk? Is de Partij voor de Vrijheid wel voor vrijheid? Of toch meer voor het verbieden van, het uitschelden van en het afzeiken van?

De lezer en kiezer moet het zelf maar bepalen, draait momenteel het verkiezings-reuzenrad van Eerlijkheid, Oprechtheid en Onbaatzuchtigheid? Of toch meer die van List,  Leugen en Bedrog? 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wil je het eerlijk oprecht en onbaatzuchtig van me weten? Goed, het gaat om list leugen bedrog.

Anoniem zei


Sluit me er bij aan :-).

Anoniem zei

Die 'vvd'-poster is wel erg leuk.

Probleem bij de politiek blijft dat het inderdaad een reuzenrad is. Dus een baantjesmolen. Je stapt erin, je stapt eruit (dat laatste heet dan verantwoordelijkheid nemen :)), maar het rad vervolgt z'n genadeloze weg en schept de volgende partijkandidaat van de grond naar boven.

Het zou goed zijn als partijen opgeheven werden, politici een doorsnee van de bevolking zouden zijn en ministers / staatsecretarissen vanuit opleiding en ervaring verstand van zaken zouden hebben.

Kees K.