zondag 22 maart 2015

HET CAFÉ BILJART IN BEIJUM BESTAAT 27 JAAR


Een prestatie van formaat. Zo mag je het toch wel noemen. Het zijn er niet veel die ruim een kwart eeuw een onderneming in Beijum hebben. AH-Meins, Hoogenberg dierenspeciaalzaak, Café Biljart Beijum. Daarmee houdt het wel op.
Laatstgenoemde zaak vierde gisteravond en vannacht het 27 jarig bestaan. De blogger heeft er een beetje nostalgische gevoelens bij. Een der eerste interviews ooit in z'n Beijumer schrijversloopbaan was met Aly en Engel Lamain, de grondleggers van het café en vader en moeder van huidige uitbater Jeffrey. Wat een gewoonheid, wat een toegankelijkheid en wat een toegewijd-heid. Vader is helaas niet meer.
De blogger tracht al tijden het eerste interview, ergens in 2001, boven water te halen, wie het weet of wie het heeft: Beijumnieuws@ziggo.nl

De blogger ging afgelopen nacht even sfeerproeven tijdens het 27-jarig jubileum feest. Hij zette o.a. eigenaar Jeffrey op de foto, zie afbeelding boven. "Zet me er nou spontaan op!" Nou ja zeg. Wat moet je nou met zo'n opmerking? Iemand spontaan op de foto zetten? Bestaat dat wel? Geen gelul, je bent eigenaar van hét café van Beijum, je wordt door Beijum en je bezoekers gewaardeerd, en je gaat online zoals je bent. Als je sponsor van Beijumnieuws wil blijven, zie het logo links, dan heb je je een beetje aan te passen...Take it or leave it. Nait soezen geldt ook voor Beijum.

Barkeeper Daniel deed minder moeilijk, zie afbeelding links. Goed gehumeurd: "Ik werk een jaar in het café en het bevalt me prima."

Zie de twee dames rechts op de foto zich vermaken. Mag je je in een vrij weekend een beetje los gaan? Een lekker pilsje erbij drinken?
Op onderstaande afbeelding zien we rechts de man die voor de muzikale omlijsting zorgde tijdens het 27-jarig feestje. De linker mijnheer vond de muziek, de sfeer en het maken van de foto helemaal top.

Er werd gedanst, er werd gesjanst. Een pilsje of wijntje erbij? De lente-hormonen tussen de aanwezige dames en heren waren voelbaar. Wat stelt het uitgaansleven in Beijum voor zonder het Café Biljart?


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een ophef tis maar een kroeg ,een kroegbaas wil maar 1 ding jouw geld in zijn kassa das alles.

Anoniem zei


Ja da's waar. Ben er zelf nooit geweest maar de foto's laten iedere keer weer zien, dat het voor aardig wat mensen een frequente ontmoetinglocatie is.
ze komen en zijn er graag, aan hun gezichten te zien.

Anoniem zei

Nee anoniem 17.23 de Albert Hein geeft zeker alles weg !?
En je werkgever tapt het geld zeker uit de kraan en de belastingdienst leeft van de giften !?

Unknown zei

thumbs up

Anoniem zei

Hoezo ROOKVERBOD ?????