zondag 8 maart 2015

NOG MEER KROLSE POEZEN/KATERS


Het lijkt op een soort van rokjesdag onder de poezen, opeens ontmoette de blogger gisteren op verschillende plekken in de wijk katten en poezen die elkaar het hof aan het maken waren en elkaar uit zaten de dagen. Het uitdagen kwam beduidend meer van de dames- dan van de herenkant.

De foto's die zijn te zien zijn gistermiddag (Internationale Vrouwendag!) in de Doornbosheerd gemaakt. Een damespoes zat een herenkat constant uit te dagen. Draaien, geluiden maken, verleidelijk kijken. Ongegeneerd.  De kater gedroeg zich de hele tijd voorbeeldig. Wat een beheersing. Hij bleef gewoon rustig kijken. Onder mensen hebben mannen eerder de naam om seksueel grensoverschrijdend gedrag te laten zien dan vrouwen. Het lijkt er sterk op dat dit bij deze viervoetige beesten (foto's) een tikje anders ligt.

De lezer mag gerust zijn, er volgt geen nieuwe serie 'Krolse katten in Beijum', maar deze afbeeldingen wilde ondergetekende de lezer niet onthouden. Er vindt deze dagen ongegeneerde lustbeleving op straat in de heerden van Beijum plaats. Het doet maar weer en het moet maar allemaal kunnen tegenwoordig. Gelukkig vindt erbij nog wel iéts van hygiëne plaats, op de rechter foto is te zien hoe mevrouw zich aan het wassen was. 

Wanneer uw kat krols wordt, is dit het teken dan ze vruchtbaar is en gedekt wil worden. 
Meestal vindt de krolse periode één keer plaats in het voorjaar en één keer in het najaar. Poezen kunnen krols worden vanaf de leeftijd van 4 maanden. Meestal gebeurt dit echter tussen de 6de en de 12de levensmaand.  Een poes met een ‘normale’ cyclus zal één keer per jaar krols worden. De krolsheid duurt meestal enkele weken aan één stuk. Vooral jonge poezen kunnen erg onregelmatig krols worden, de krolsheid kan dus vaker of minder vaak voorkomen. Ook de duur van de krolse periode kan variëren. Sommige poezen zijn maar enkele dagen krols. Kattenplaza.
3 opmerkingen:

emmy zei

Jammer dat de eigenaar(s)van deze katten niet de verantwoordelijkheid hebben genomen voor hun dieren. Hoe moeilijk is het om je dieren te laten casteren. Diertjes worden er ouder van en er eindigen minder katten in het dierenasiel.Anoniem zei

Emmy, het is niet móeilijk maar het is dit soort mensen gewoon te dúúr.

verantwoordelijkheid?
kennen deze mensen dat woord??

Anoniem zei

Mensen met verantwoordelijkheid over de natuur. Tja, dat gaat wat worden.

Kees K.