dinsdag 10 maart 2015

VOLWASSEN HEREN OP EEN SPEELVELDJE


Het vorige week vrijdag opgeleverde speelveldje in de Froukemaheerd werd gistermiddag door drie volwassen mannen aan een inspectie onderworpen.
Ze stapten uit een rood busje van de gemeente Groningen, zie foto links, en begonnen op de speeltoestellen te spelen. Dat deden ze niet omdat ze zo graag weer kind wilden zijn, nee, ze gingen de toestellen testen op veiligheid. Zie bovenste foto, als een mijnheer die tegen de zestig jaar loopt met z'n volwassen gewicht op het klimwandje naar boven kan klauteren, dan moet een kind het helemaal kunnen. Er werd geconcludeerd dat de klim-uitsteeksels stevig en vast en dus veilig waren. Dezelfde man liep ook nog even de 'wiebelbrug' naar boven zonder er door te zakken en ook werd de wipkip aan een inspectie onderworpen.  De blogger heeft helaas geen twee heren op de wipwap aangetroffen, dat zou ook een mooi plaatje zijn geweest.

Het ziet er allemaal goed uit. Het beste is dat bankzitters of hangjeugd geen peuken op het kunstgras gooien zodat dit ook lang mee kan.
Geef een melding van een beschadigd speeltoestel, onveilige situaties op speelterreinen en aanvragen nieuwe speeltoestellen door aan de gemeente. Ter verbetering van de leefomgeving zijn door de gemeente speelgelegenheden in de vorm van speelterreinen ingericht, al dan niet voorzien van speelvoorzieningen. U kunt bij de gemeente informatie verkrijgen over de aanleg van speelgelegenheden, het onderhoud en aanpassing ervan. Tevens kunt u meldingen over beschadigde speelattributen of onveilige situaties doorgeven. Lees hier.

2 opmerkingen:

Anoniem zei


geen peuken uitdrukken op het mooie nieuwe kunstgras?
ppfftt,zou mooi zijn.

idee?

rondom de hangzitplekken aansluitend simpele kleine bloembakjes plaatsen?
zónder gaatjes erin aan de onderkant, natuurlijk.
misschien de kinderen er gezamenlijk een likje verf overheen laten doen?
voelen ze zich verantwoordelijk, hun kunstwerkjes op hun plek te laten staan.

Simone zei

Wat super dat de wiebelbrug nu alweer gemaakt is!