woensdag 25 maart 2015

FIETSLES IN DE HOLLANDSE REGEN


"Kun jij het niet even overnemen? Jij bent veel sterker, het kost me erg veel energie om haar overeind te houden."

Fotograferen is gemakkelijker dan iemand fietsles geven. De blogger stond vanmiddag omstreeks half een op tijd en kon geen hand en spandiensten verlenen. Wel om even vragen stellen. Aan Beijumse Hens die achter en naast de fiets liep: waarom doe jij dit? Hijgend en puffend: "Ik doe vrijwilligerswerk bij Humanitas, ik geef Nederlands aan haar en omdat ze niet kan fietsen ook fietsles." Aan de leerling, waar kom je vandaan? "Ik kom uit Bosnië (pardon, 26/3, moet Oekraïne zijn!) en ik woon sinds vier jaar in Nederland en Groningen/Paddepoel omdat m'n man bij het UMCG werkt."

In Bosnië schijnt kunnen fietsen niet normaal te zijn, in Holland des te meer. Fietsen in de regen geeft iets extra's als je kunt fietsen terwijl het hoost ben je min of meer geïntegreerd.

De blogger dacht dat de bijna fietsende dame ongeveer achttien jaar oud was. "Ik ben 36 jaar." Wat jong ja. Jij dan Hens, ben je lerares Nederlands? "Nee, ik was vroeger verpleegkundige, tegenwoordig ben ik gepensioneerd. Ben je met pensioen? Jij ziet er ook zo jong en vitaal uit. De blogger meende het. Benoem tegen dames dat ze er jong en goed uitzien, en hun dag kan niet meer stuk. Stralend zwoegden ze voort. Gaven de complimenten extra energie?

Maart roerde z'n staart en stuurde regenwater van boven naar de aarde. De ene dame probeerde in balans te komen en vooruit te trappen, de ander deed haar uiterste best om alles veilig te laten verlopen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Fietsles start binnenkort weer Wijbeijum Emingaheerd 8 Een grote groep vrijwilligers van de Bron geeft les!
Opgeven kan wij.beijum@wij.groningen.nl