zaterdag 7 maart 2015

POEZEN IN BEIJUM (5)

Voor de verandering dit keer meerdere foto's van waarschijnlijk twee katers die op zoek waren naar wat lekkers. Niet naar een muis of iets dergelijks, nee, ze zaten achter een poesje aan.
Het is weer voorjaar en de dames en heen poezen en katten worden wild in de hakken. Of in de koppen. 

Een vrouwtje zat de beide heren gistermiddag behoorlijk uit te dagen. Locatie Isebandtsheerd. Opgewonden, krols op de grond liggen en met de vier poten in de lucht jankende uitdagende geluiden voortbrengen. Vrij vertaald door de blogger: "Het is voorjaar, hoor mij, zie mij en neem mij, ik heb zin in een mannetje." Katten en poezen zijn op dit gebied toch wat directer in vergelijking met de mensensoort. Bam, dit is mijn behoefte, komt u maar. Dat lieten de heren katers niet op zich zitten en ze gingen achter het jankende, aandachttrekkende en behoeftige poesje aan. Maar heel flauw, die liep steeds een eindje weg en verstopte zich weer.

Het ging onder auto's door. De bosjes in. Waar is dat jankende kreng?
Het duurde een paar minuten. Opeens vloog de dame tegen een stuk boomwerk naar boven. Op de rechter foto is het niet goed te zien, maar als die wordt groter geklikt is vaag waarneembaar hoe het beest het platdak opschoot (het lijkt op het verlengde van een tak, maar het is de pijlsnelle vluchtende poes).

Het voorjaar in de kop. Sommige mensen hebben er 'last' van. Maar sommige beesten ook...

Vier jaar geleden werd deze video gepubliceerd. Krols... Voorjaar 2011.



Geen opmerkingen: