maandag 9 maart 2015

MAANDAGOCHTEND (229)

De dames die eergisteren met de auto richting De Bron reden voor het Vrouwendag-feestje (zie bericht van gisteravond met doorverwijzingen) zullen dit bord dat op de foto is te zien en dat langs de wijkring staat wellicht hebben opgemerkt.  Een vrouwenbeurs in de Friese hoofdstad?

Heren lezers, wat is er toch met ons aan de hand? Waarom organiseren wij geen mannendag of een mannenbeurs? Zal het komen omdat vrouwen de kunst van het zeuren beter beheersen dan wij mannen (dames. zap niet weg, mag het even op scherp worden gesteld)? Hebben de dames elkaar soms nodig om elkaar te versterken en hebben wij mannen daar geen behoefte aan? De blogger weet het niet. Hij was afgelopen zomer toevallig in Amsterdam toen daar de gaypride werd gehouden. Gezellige volle boten met schaars geklede dames en heren die hoopten op heel veel aandacht. Gehup en gedans. Joehoe, zie ons leuk zijn, accepteert u ons? Nou ja, eerder niet dan wel door die poppenkast.

Het is vast een Grunninger inslag, ondergetekende dacht: jullie discrimineren jezelf. Net als dat de afgelopen weekend in Beijum gehouden Vrouwendag voor zijn gevoel een extra en overbodige muur creëert. Wees toch gewoon vrouw of homo en zeur niet zo. Gooi het slachtofferisme van je af en ga vanuit kracht en eigenwaarde leven. Zo, dat moest er even uit. Hopelijk wordt het allemaal geaccepteerd door fel strijdende dames en gays. Wie tolerantie en acceptatie wil zal het moeten geven.....

 De blogger kent genoeg dames die die hele vrouwendag-heisa maar niks vinden. En homo's die gruwen van Gaypride- exhibitionisme.

Zie foto links, het is voorjaar en je zit vanachter een hek naar sneeuwklokjes te kijken. Foto rechts, hoeveel mannetjes en hoeveel vrouwtjes zitten op de brugleuning over de Zuidwending. Zou er ook een homo tussen zitten? Zal dit vogels of andere dieren het ook maar iets kunnen schelen?
De blogger houdt van dieren en hij realiseert zich: er is iets niet helemaal in orde met de menselijke soort. Leuk dat die kan denken, maar het denken zorgt vaak alleen maar voor meer afscheidingen en fragmentatie.

Genoeg gezoesd op deze vroege maandagochtend.  De nieuwe week is weer begonnen. De zon klimt hoger en hoger aan een strakblauwe hemel. Het belooft weer een prachtige voorjaarsdag te worden en mannen, vrouwen, gays en vogels willen allemaal graag lust en liefde. En dat wenst ondergetekende iedereen in overvloed toe.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Rechterfoto is mooi, je ziet zo ook dat er onderscheid is tussen de andere dieren, de een wil niet naast de ander zitten en dan vliegen ze een tijdje op en rond om zo tot deze verdeling te komen. Gelukkig kan de overheid niet tot ze doordringen. Want dan moesten die gatenlaters gelijk een respectcursus volgen.

Tijd voor een mensendag? :):)

Kees K.

Anoniem zei


Mijn zegen heb je Kees K, om een mensendag te organiseren.

Nooit meer zal ik me ter beschikking stellen voor iets dergelijks!

Wilco, bundel je met Kees K. :-).

Anoniem zei

Anoniem 18:58, voor ik gebundeld wordt: wie is Wilco?

Kees K.