zaterdag 14 maart 2015

LEGE BIERBLIKKEN NETJES OPGEBORGEN

Het zijn gezegende dagen voor zwervers en daklozen. Je kunt weer prima in een park liggen slapen. Of zuipen. De ijskoude dagen zijn voorbij waarop je met bibberende kleumende vingers je shaggie moest draaien.Nou ja, let nog even op de nachtvorst.....
Het voorjaarsweer brengt ook een keerzijde met zich mee. De eerste klachten over scheurende brommers door Beijum.zijn al weer binnen. Burenruzies komen blijkbaar vaker voor tijdens mooi weer dan tijdens winterse dagen waarop je het liefst binnen blijft.
Bovenstaande foto is eergisteren in het Groene Hart van de wijk gemaakt. Een AH-tas vol lege bierblikjes lag naast een vuilnisbak. Het kan best zijn dat het hele zwervers- en daklozenverhaal dat hier boven is beschreven op vooroordelen en interpretaties zijn gebaseerd. Maar zo negatief is dit verhaal niet, als het wel waar is hebben we met een keurige en milieubewuste zuipende zwerver te maken. En wees eerlijk, als je helemaal toeter van de alcohol bent, dan ga je toch niet al slingerend een voor een de blikjes door de nauwe ingang van de vuilnisbak gooien? Nee hoor, keurig gedaan zo.

Geen opmerkingen: