zondag 8 maart 2015

GENIETEN VAN NIEUW SPEELVELDJE FROUKEMAHEERD


Het nieuwe speelveldje in de Froukemaheerd heeft een paar drukke dagen achter de rug. Tientallen kinderen willen eindelijk wel eens de nieuwe speeltoestellen uitproberen die zolang achter een hek verstopt hebben gestaan. Zie eerdere berichtgeving.
Bovenstaande foto is eergisteren genomen. Het was nog koud en twee moeders gingen met mutsen en dikke jassen aan op een bank zitten toekijken hoe hun kroost de wipwap aan het uitproberen was. Duidelijk is het gras te zien dat tussen het kunstgras is gestrooid, zie afgelopen 'Maandagochtend.' Toch even over de bankjes (mag de blogger even soezen), die staan daar leuk en aardig, zie links en rechts op nog steeds de bovenste foto, maar je kunt geen moment met je hoofd in de zon zitten. En dat ook niet in de zomer. Let maar op, het energiehuisje dat linksachter op de foto is te zien ligt richting noorden. De zon komt dus rechts (oosten) op en met een klein beetje mazzel kunnen de toekomstige bankzitters dan een half uurtje zon pakken. Dan draait de zon langzamerhand met een boog richting de positie van de fotograaf en kunnen mensen die op de bank gaan zitten waar de dames zijn te zien hooguit wat zon van de zijkant tegemoet zien.. Daar had iets beter over nagedacht kunnen worden.

Op de linker foto is een beschadiging te zien. Het lijkt in de verste verte niet op vandalisme. Lezeres Simone reageerde op het speelveld-bericht van afgelopen donderdag: "En het was heerlijk! Denk dat er vrijdagmiddag een stuk of 15 kinderen waren! Helaas wel al 1 ketting van de "wiebelbrug" kapot." 
Prachtig woord, wiebelbrug, die houden we erin. Dan de rechter foto, sinds afgelopen vrijdag is ondergetekende anders naar wipkippen gaan kijken. Met dank aan de laatste Beijumskap van Atsje Straatsma. Activeer desgewenst de link en lees wonderbaarlijke theorieën over wipkippen en meisjes (je maakt wat los Atsje....). Achter de wipkip zien we kinderen wipwappen (een woord dat niet door de spellingscontrole komt, maar toch echt goed moet zijn).

Op de onderste foto zien we een lief meisje uit de Froukemaheerd. "Zet mij maar op Beijumnieuws hoor, dat mag van m'n ouders." Ze is net twee treden voorbij een loszittende balk op de door Simone genoemde wiebelbrug.

Laat het alsjeblieft een vreselijk lange voorjaars- en zomerperiode worden. Met heel veel wipkippen en wiebelbruggen.


Geen opmerkingen: