dinsdag 24 maart 2015

UIT DE OUDE DOOS (239)

Weer eens een oude foto die de vroegere situatie aan de Claremaheerd en op Plein Oost laat zien. Waarschijnlijk was voor een of andere opleuk-evenement voor Plein Oost een treintje op de Claremaheerd neergezet, zoals ook achteraan op Plein Oost kraampjes lijken te staan en alsof daar iets opgebouwd ging worden.
De fotograaf en het treintje bevonden zich op de busbaan die tot een jaar of acht geleden door Winkelcentrum Beijum Oost liep. Op de achtergrond links-midden zien we het uithanbord van de destijds roemruchte Dianabar. Opvallend is dat rechts naast de busbaan geparkeerd kom worden, zie rechtsboven. Links was een parkeerplaats waar auto's zo te zien vanaf Plein Oost komend schuin in konden steken. Als de blogger zich het goed herinner kon je destijds niet vanaf de wijkring de parkeerplaats oprijden.

Er is veel uit de kast gehaald om Plein Oost aantrekkelijk voor Beijumers te maken. Waarschijnlijk mag wel worden gesteld dat dit niet is gelukt. Feestjes, evenementen, lentemarkten en braderie's ten spijt. Tijdens hete dagen poedelen kinderen lekker tussen de fonteintjes en zitten ouderen lekker aan de kant. Voor de rest is Plein Oost de afgelopen jaren van Winkelcentrum tot dood dienstencentrum vervallen. De mantra is hier vaak gezongen: de busbaan had nooit weg gemoeten. Middenstanders en bereikbaarheid zorgen voor levendigheid. Zal het ooit nog wat met Plein Oost worden?
(Er circuleren geruchten door de wijk al zou WIJ-Beijum naar het al anderhalf jaar lege pand komen waar ooit de videotheek in heeft gezeten; een foto bij genoemd bericht laat de situatie ongeveer zien zoals die nu is))

Geen opmerkingen: