dinsdag 24 maart 2015

NU IS HET ECHT VOORJAAR


We zullen hem weer regelmatig in de wijk aantreffen. Tuffend in z'n scootmobiel. Als je je lichaam niet kunt bewegen is het blijkbaar te koud om in de herfst en winter de buitenlucht op te zoeken. Afgelopen donderdag was het weer zover, je mag het bijna de officiële opening van het voorjaarsseizoen noemen. Als Harm Vorsteveld weer met z'n karretje door Beijum stoomt weet je definitief dat het voorjaar begonnen is.
Je staat er als gezond mens te weinig bij stil, wat een voorrecht om elke dag naar buiten te kunnen gaan. Harm, de columnist van wijkwebsite Lijn6.com, was daar van pakweg oktober tot en met februari niet toe in staat. Gelukkig kunnen mensen 'met een beperking' de gebeurtenissen in hun wijk via Lijn6 en Beijumnieuws volgen, anders wordt je wereldje wel erg klein.
Afgelopen donderdagmiddag zag de blogger hem zonder jas aan vanuit de promenade van Winkelcentrum naar buiten scheuren. De 65 jarige Harm is een toonbeeld van humor en zelfspot. "Ik heb een beperking," aldus de grappenmaker. Nee, dat wisten we nog niet, zoiets valt niet op. En hij is gezegend met een kritische kijk op de wereld (en op Beijum). "Ik mis een plek in het winkelcentrum waar ik lekker even een kop koffie met je kan drinken." Gelijk heeft hij, een koffiecounter zou niet verkeerd zijn in het enige winkelcentrum dat Beijum rijk is. En het Grand Café in het Trefpunt kan net even te ver zijn voor Harm.
Nadat de bovenste en linker foto waren gemaakt wilde hij nog wel even poseren voor een derde afbeelding. Maar dat moest wel in de zon, het resultaat is rechts te zien.

De bloemen bloeien, de vogels bouwen hun nestje en bomen gaan binnenkort weer groen kleuren. Grote kans dat Beijumers als extra voorjaarsgift Harm Vorsteveld tegen het lijf gaan lopen.

1 opmerking:

Anoniem zei


Sommige (oud) bewoners van Beijum noemden je "snelle Jelle", Harm.
Waarom? Geen idee maar hun uitleg was steevast, dat je niet reed maar racede.
Heb ik zelf nooit wat van gemerkt.
Ben je al die maanden niet buiten geweest?
qua geen sneeuw en boven gemiddelde temp. + een extra plaid had je toch best naar buiten gekund?