vrijdag 27 maart 2015

SUCCESVOLLE ONTRUIMINGSOEFENING HET TREFPUNTGistermiddag 26 maart om 16 uur is er een verplichte ontruimingsoefening geweest bij het Trefpunt. De zorg is dan altijd als eerste de kleinste aanwas. 

Het personeel van "Leutje Laiverd " (Kinderdagverblijf; JF) had de zorgzame taak dit zo goed mogelijk te doen. Dit evenals de mensen van SKSG die zeer zorgvuldig met dit soort oefeningen omgaan. 

Ondanks alle prikkels, geluiden van alarmen en overig lawaai, mensen in vestjes etc., heeft er geen traan gevloeid en is alles naar tevredenheid verlopen. 

Het personeel van het Trefpunt had alle ruimtes binnen drie minuten ontruimt en doorzocht. Na een laatste controle werd het pand weer vrij gegeven.

Wanneer een werkgever zich goed voorbereid op een calamiteit, blijft het niet alleen bij technische maatregelen aan het gebouw en een Bedrijfshulpverlening (BHV) organisatie opzetten. Het oefenen van een ontruiming is een wezenlijk onderdeel van deze voorbereiding. Door het regelmatig trainen van medewerkers, blijft de kennis vers en zullen de BHVers tijdens een calamiteit adequaat kunnen optreden. Wikivarium

(Foto's + tekst zijn gistermiddag  ingezonden door het bestuur van het Trefpunt)

Geen opmerkingen: