donderdag 19 maart 2015

NOG DRUK AAN HET WERK BIJ BEIJUM NOORD


Graafmachines, metalen platen, hopen klei en werkmannetjes. Wat ze precies allemaal aan het doen zijn is de blogger een raadsel Feit is wel dat er nog steeds wordt gewerkt aan het voltooien van de situatie rond het kruispunt Beijum Noord. 
Rij desgewenst even mee. Te beginnen met de rechter afbeelding. Foto's zijn afgelopen vrijdagmiddag gemaakt. Ondergetekende reeds vanaf de noordelijke wijkring, voorbij de benzinepomp, richting de oprit naar de Beneluxweg (richting zuid). Vlak na het passeren van de oprit naar het noorden, de Eemshavenweg, werd de rechter afbeelding gemaakt. We zien het viaduct over de Cuyperweg liggen (rechtdoor gaat het naar De Hunze). Voorbij het viaduct zette de blogger de auto even aan de kant om in eerste instantie bovenstaande foto te maken. Rechts op de foto zien we de geluidswal waar de Beneluxweg achter ligt.
Op de linker foto zien we de ijzeren platen waar graafmachines e.d. overheen kunnen rijden.
Op de onderste foto zwenken we helemaal de andere kant uit. We zien de oprit naar het zuiden en de afrit vanuit het noorden. En we zien ook de sporen op de weg van graafmachines die via de ijzeren platen weg kunnen rijden. Op Ring Groningen staat:
Beijum-Noord / De Hunze
De kruising Beijum-Noord / De Hunze wordt deels omgebouwd tot een kwart klaverblad (aan de zijde van de wijk De Hunze). Aan de zijde van Beijum-Noord vindt qua ontwerp van de wegen geen wijziging plaats.
De wijzigingen bij Beijum-Noord / De Hunze zijn in het kort:
  • afrit vanuit de richting Eemshaven wordt verplaatst
  • de nieuwe afrit komt aan de zuidzijde van het bestaande viaduct te liggen

Groningerweg
Ook bij de kruising Groningerweg (N361) verdwijnen de verkeerslichten in de toekomstige situatie. De Groningerweg gaat in de nieuwe situatie onder de ringweg door (door middel van een tunnelbak), waardoor een ongelijkvloerse kruising ontstaat. 
De ongelijkvloerse kruising komt er als volgt uit te zien:
  • een afrit vanaf de ringweg richting de Groningerweg
  • een directe aansluiting met de N46 richting de Eemshaven
  • de Groningerweg wordt verplaatst richting het Boterdiep en komt in een tunnelbak te liggen onder de ringweg door
  • vanaf Ring Noord (Noordzeeweg) een directe aansluiting op de Oostelijke RingwegGeen opmerkingen: