zondag 22 maart 2015

DE MULTICULTURELE VIDEO VAN DE KLEIHORN-AVOND

 De Kleihorn stond gisteravond dan wel in het nuchtere Hollandse Beijum, het leek wel het buitenland. Tijdens de multiculturele avond, zie bericht van gisteravond, werd je van Chinese sferen naar Afghaanse geleid, van Ethiopische naar Turkse. Of naar de Antillen.
Er waren opvallend veel dames met hoofddoekjes aanwezig, er liepen heren in gewaden rond en warempel ook nog een paar 'gewone' Nederlanders. Je kon er eten (geen stampot zuurkool maar exotische hapjes), er waren dansgroepen en...nog een keer uit het programma: 
Daarna brengen Surinamers, Filipijnen, Congolezen, Ethiopiër, Marokkanen, Iraniërs, Turken, Afghanen, Chinezen, Nederlanders, Armenië,  Koerden en Antillianen jou naar hun moederland door te dansen, het dragen van traditionele kleding en hun muziek.

De sfeer was feestelijk en vriendelijk, van angst voor vreemde culturen was geen sprake. Vol trots werd de eigen afkomst door middel van optredens aan de andere aanwezigen gepresenteerd.
In een bijzaaltje van de Kleihorn konden de meegekomen kinderen zich vermaken met tekenen, knutselen of ander creatief iets, zie foto rechts.
Onder de onderste foto, waarop is te zien dat dames wat lekkers uit eigen cultuur meenamen, staat een bijna twee minuten durende video.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

't Kan aan de foto of het moment liggen, maar zijn m / v gescheiden op zo'n wilde avond?

Kees K.

Anoniem zei


Kees K, dan toch maar een beetje beter kijken.
oké,bij de dansen zijn hier wat meer vrouwen maar dat lijkt me niet helemaal vreemd. op hawaíí dansen volgens mij vrouwen ook zonder mannen.
kijk naar de tafeltjes aan de randen van de ruimte en je ziet er verschillende mannen, dus is deze wilde avond wel degelijk gemengd, me dunkt :-).

Anoniem zei

Anomiem 15:04

Ik heb nog een keer langdurig beter gekeken, maar op de foto's zijn m / v gescheiden en is er geen foto van enige interactie. Vooral de foto links in het midden is daar een goed voorbeeld van.

Dat er mannen zijn dat had ik ook wel gezien. Net als dat er allemaal boze of ongeinteresseerde mensen zitten gezien hun expressie.

Wat ze op hawaii doen, dat is daar leuk of gewoon. Dit ziet er uit als een hollandse begrafenis.

Kees K.