zondag 22 maart 2015

EEN ZONNIG MAAR KOUD MIDDAGJE KARDINGE


 Het blijft een feest om in het dorp Beijum, door sommigen een stadswijk genoemd, te wonen en te weten dat je op een dag als vandaag binnen een paar honderd meter lopen op het platteland kunt zijn. De achtertuin van Beijum nodigde vanmiddag uit om even de benen te strekken.
De jas moest daarbij wel aan. Een sjaal had ook nog wel gemogen. Wat kun je je verkijken op het zonnige weer, de blogger kwam na een uurtje lopen steenkoud thuis.
Maar daarvoor genoot hij van het Kardingerpark. En hij niet alleen, het was redelijk druk met wandelaars, joggers en paardrijders. Langs de zuidkant van de wijk ligt een volkstuintje ingeklemd tussen de flats van de Frouke- en Wibenaheerd. Een mevrouw gebruikte haar zondagmiddag om lekker te gaan lopen tuinieren, zie foto links (klik de afbeeldingen groter om alles beter te kunnen zien).

Een honderd meter van de zuidrand verwijderd staan graaftoestellen te wachten op de maandagochtend als ze weer in beweging worden gezet om te werken aan de milieuvriendelijke oevers. Zie foto boven. Het is ongeveer een kilometer lopen vanaf de rand van de wijk naar waar de wijk Waterland zo ongeveer begint. Vanuit die wijk kwam een blonde dame met vier honden aangelopen. Even een praatje maken, en van een afstandje een foto maken, zie afbeelding rechts.
Op de achtergrond zien we de contouren van de Nijensteinheerd en een stukje Wibenaheerd. Ligt Beijum tegen het platteland aan of niet?

In de buurt van de Klimtoren en het Kardingermeer trof de blogger een viertal dames te paard. Twee gingen even lekker in galop op de zonneweide waar tijdens hete zomerdagen mensen liggen te zonnen. Zie foto links. Net niet zichtbaar, links ligt de plas. Rechts nog twee dames te paard vlakbij, aan de andere kant van het Zadelpad.

Een stukje richting Beijum, langs het Zadelpad, staan een stuk of vijfentwintig paaltjes boven de grond. Zie onderstaande foto. Links gaat het richting voetbalvelden, rechts voorbij de Klimtoren naar het sportcentrum Kardinge. Zie onderstaande afbeelding. Verbazingwekkend al die paaltjes, moeten ze voor veiligheid zorgen? Of zijn het juist levensgevaarlijke krengen?

In vijf minuten wandelen ben je vanaf dit punt weer terug in de (bijna weer) groenste wijk van Groningen.
Een dagje naar een waddeneiland is plezierig en verfrissend. Maar vlakbij Beijum, in het Kardingerpark, kun je ook zeer prettige mini-uitstapjes beleven. Is ook zeer plezierig en verfrissend.


2 opmerkingen:

Koos Sikkens. zei

mooie foto"s

Anoniem zei

Leuk verhaal!!!