zaterdag 5 december 2015

HET HEERLIJK AVONDJE IS GEKOMEN

Het is zover. Pakjesavond. In veel huizen zal de spanning voelbaar zijn, zal hij ook bij ons komen? Komt Zwarte Piet ook mee? Cadeautjes?

Bovenstaande foto is een half uurtje geleden bij de meubelzaak op Oost gemaakt. Het zag er uit als een kerstpakket, in de doos zat een soort van stro of zaagsel dat ervoor moet zorgen dat de (kwetsbare) inhoud heel blijft in geval van schudden of vallen.

Een dergelijke doos langs de weg is in het Groningse Beijum geen probleem, maar flik zoiets niet in bijvoorbeeld Parijs. De straat zou worden afgezet, bomexperts zouden worden ingeschakeld en gewapende militairen zouden de wacht gaan houden. Paniek en rep en roer.

Nee, in Beijum is dit geen verdacht pakketje. En op sinterklaasavond moet je niet teveel doordraven over de ellende en terreur die door een minuscuul aantal mislukkelingen op aarde wordt verspreidt.

Het heerlijk avondje is gekomen. Gourmetten, pakjes, gedichten....
Morgen is Sinterklaas weer verdwenen. Hij heeft elk jaar een intocht en op 6 december is hij opeens verdwenen. Waarheen? Het blijft een magisch verhaal, Sinterklaas en Zwarte Pieten.

1 opmerking:

Ard zei

Er staat een pakje langs de muur
Inhoud onbekend , dus gevaarlijk
Br!om-experts zijn er in een uur
Onderzoek wijst uit:ongevaarlijk.