vrijdag 6 maart 2015

BEIJUMSKAP (209)

Ik vind het wel weer eens tijd voor een wipkip. Waarom heten die dingen eigenlijk wipkip? Ik zie ze volgens mij nooit in de vorm van een kip. Die achterste rode is toch duidelijk een olifant, en de dubbele groene? Geen idee wat voor beest dat voor moet stellen.

Foto + tekst: Atsje Straatsma

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Pacman?

Dat 'wipkip', ik kan me wel herinneren uit a'dam dat in het begin van deze producten er wel kipkoppen op die dingen zaten (1985 en later). Helaas geen foto van.

Mooie foto overigens, net de echte wereld, de vreemde dieren lijken de olifantjes te verslinden.

Kees K.

Anoniem zei

Het woord wipkip zegt het al. Het is het vrouwelijke dier dat wil wippen of hoppen, of zoals bij de kipkop wil hiphoppen. Psychologisch wordt dit verklaard doordat vooral jonge meisjes een voorkeur hebben voor deze beweging. Denk maar aan het feit dat bijna alle pre-pubermeisjes verliefd zijn op een pony, omdat ze dan dezelfde hippende, hoppende beweging kunnen maken. Het is niet moeilijk om te raden dat deze aktiviteit hormonale veranderingen met zich meebrengt. Samengevat worden de meisjes dus van gemeentewege middels deze toestellen op een speelse wijze voorbereid op hun toekomstige biologische rol.

Anoniem zei


Haha. Is dit een typisch manlijke benadering, ja of nee?

Ik durf te wedden van JA.
Zo in de stijl van...waar de p**mel vol van zit, loopt het de broek bijna uit!

Een goeiemorgen, 8.53 uur.

Anoniem zei

Ja Therèse je kunt er om lachen, maar we hebben het hier wèl over de zieleroerselen van het pre-puberale kind. Jij voelt dan uiteraard ook als geen ander aan waardoor jongetjes op die leeftijd juist meer een voorkeur voor een grabbelton hebben. Maar ja, die zie je niet op die speelveldjes.

Anoniem zei


Bij nader inzien en denken, zet ik hier toch nog even een reactie, Wilco.

Nee, laat ik de eer toch maar aan mezelf houden.